ΑρχικήΕπικαιρότηταΠοιες περιοχές της Αττικής είναι στο σκοτάδι - Προβλήματα και στην ύδρευση

Ποιες περιοχές της Αττικής είναι στο σκοτάδι – Προβλήματα και στην ύδρευση

Η «Μήδεια», που σαρώνει την Αττική, αυτή την ώρα έχει προκαλέσει έντονα προβλήματα ιδίως με την ηλεκτροδότηση αλλά και την ύδρευση. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, μόνο στα Βόρεια προάστια της Αθήνας έχουν πέσει περισσότερα από 600 δέντρα στο δίκτυο της ΔΕΗ.
Κατά την επέλαση της κακοκαιρίας καταγράφηκαν και διακοπές στην ύδρευση, εκατοντάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική, ενώ έκλεισε λόγω παγετού και χιονόστρωσης ένα μεγάλο τμήμα του οδικού δικτύου. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, οι χιονοπτώσεις στην Αττική θα συνεχιστούν τουλάχιστον έως το βράδυ και πιθανώς μέχρι αύριο το πρωί.
Για τον λόγο αυτό, όπως εξήγησε νωρίτερα ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Θοδωρής Χρονόπουλος, θα εξεταστεί εκ νέου η απόφαση για άνοιγμα της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας απόψε στις 19:00, όπως έχει προγραμματιστεί.
Λόγω της κακοκαιρίας αναβλήθηκαν οι εμβολιασμοί στην Αττική, ενώ τα σούπερ μάρκετ, με απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης, θα κλείσουν σήμερα στις 18:00.
Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ, στην Αττική είναι 29 οι περιοχές όπου παρουσιάζονται προβλήματα στην ηλεκτροδότηση. Οι περιοχές αυτές είναι οι εξής:
Ηλιούπολη
Χαλάνδρι
Αγ. Απόστολοι Καλάμου
Άγιος Στέφανος
Πετρούπολη
Γλυφάδα
Περιστέρι
Ίλιον
Βριλήσσια
Κάτω Κηφισιά
Μαρούσι
Δαχτυλίδι Αμαρουσίου
Λούτσα
Παλαιό Ψυχικό
Νέο Ψυχικό
Γραμματικό
Αγία Παρασκευή
Πολύδροσο
Διόνυσος
Καπανδρίτι
Κιούρκα
Καλογρέζα
Μενίδι
Νέο Ηράκλειο
Σκαραμαγκάς
Σαλαμίνα
Αυλώνας
Νέα Ιωνία και
Μεταμόρφωση.
Στην Εύβοια, το τεχνικό προσωπικό «Μήδεια» ΔΕΔΔΗΕ ενισχυμένο από το πρωί με συνεργαζόμενους εργολάβους από γειτονικές περιοχές, συνεχίζει πυρετωδώς τις εργασίες έχοντας επανηλεκτροδοτήσει τα μεγαλύτερα με βάση τον πληθυσμό χωριά όπως Κεχριές, Ροβιές, Μαντουδι και Προκόπι, ενώ συνεχίζουν με στόχο την επανηλεκτροδότηση έως το βράδυ των χωριών από το κεντρικό τμήμα έως και το Βόρειο, δηλαδή από τη Χαλκίδα προς Άγιο Ιωάννη Ρώσο και τα ορεινά χωριά της Ιστιαίας αποκαθιστώντας τις εκτεταμένες ζημιές στο Δίκτυο και πλήθος σπασμένων στύλων.
Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητά την κατανόηση του κοινού και υπογραμμίζει πως όλο το τεχνικό προσωπικό του βρίσκεται επί ποδός καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες για την όσο το δυνατόν ταχύτερη επανηλεκτροδότηση όλων των περιοχών. Η πρωτοφανής κακοκαιρία συνεχίζει να προκαλεί αρκετές ζημιές στο Δίκτυο κυρίως από την πτώση δέντρων.
Σε ό,τι αφορά την ύδρευση, σύμφωνα με την ΕΥΔΑΠ, διακοπές ύδρευσης έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ώρες σε σημεία του Χολαργού, του Χαλανδρίου, των Βριλησσίων, της Κηφισιάς, της Φιλοθέης, της Πεντέλης, του Κερατσινίου, της Ηλιούπολης, των Γλυκών Νερών και της Αγίας Παρασκευής.