ΑρχικήΕπικαιρότηταΠοια φάρμακα να προτιμούν και ποια όχι όσοι έχουν συμπτώματα κορωνοϊού

Ποια φάρμακα να προτιμούν και ποια όχι όσοι έχουν συμπτώματα κορωνοϊού

Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας στην απογευματινή ενημέρωση σημείωσε ότι δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά δεδομένα που να συνιστούν πως η χρήση αντιφλεγμονώδων προκαλεί επιδείνωση στην ασθένεια Covid-19, που προκαλεί ο κορωνοϊός.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας επέμεινε πως δεν υπάρχουν επαρκείς επιστημονικές ενδείξεις, ωστόσο τόνισε πως για την αντιμετώπιση του πυρετού οι πολίτες μπορούν να λαμβάνουν φάρμακα με δραστική ουσία την παρακεταμόλη, όπως το depon. Όπως είπε, άλλα φάρμακα όπως το Brufen με ιβουπροφαίνη και το Ponstan, βασίζονται σε δραστική ουσία με αντιφλεγμονώδη δράση, για την οποία έκαναν λόγω οι γαλλικές Αρχές.

Προειδοποίηση των Γάλλων για αντιφλεγμονώδη φάρμακα

Οι γαλλικές αρχές υγείας εξέδωσαν οδηγίες, σύμφωνα με τις οποίες ορισμένα αντιφλεγμονώδη μπορεί να επιδεινώνουν τη λοίμωξη.
Ο ίδιος ο Γάλλος υπουργός Υγείας Olivier Véran – ο οποίος είναι και γιατρός – ανέφερε χτες ότι το πρόβλημα αφορά ορισμένα φάρμακα, που περιέχουν ιβουπροφαίνη.

Τέτοιου είδους φάρμακα, που κυκλοφορούν και στην Ελλάδα είναι: Algofren, Advil, Brufen και Nurofen. Από την άλλη, ανέφερε ότι καλό είναι να προτιμώνται σκευάσματα, που περιέχουν παρακεταμόλη. Δηλαδή, φάρμακα όπως Apotel, Depon και Panadol.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ