ΑρχικήΕπικαιρότηταΠοδόσφαιρο: Δεν πάει στη Γενεύη ο Ντ. Νικολαΐδης - Επικεφαλής της επιτροπής...

Ποδόσφαιρο: Δεν πάει στη Γενεύη ο Ντ. Νικολαΐδης – Επικεφαλής της επιτροπής ο Γ. Γεραπετρίτης

Οι εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο τρέχουν με τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή, Ντέμη Νικολαΐδη, να περνά την πύλη του Μεγάρου Μαξίμου, όπου είχε συνάντηση με κυβερνητικά στελέχη και συγκεκριμένα με τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη.

Αναπτύχθηκαν διάφορα σενάρια αναφορικά με την περαιτέρω εμπλοκή του κ. Νικολαΐδη στις εξελίξεις του ποδοσφαίρου, αλλά δεν θα είναι στην ομάδα που θα μεταβεί στη Νιόν της Ελβετίας την επόμενη εβδομάδα.

Αυτό που μένει να δούμε, είναι αν ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής θα έχει κάποιον ευρύτερο ρόλο, με τις πιθανότητες, μέχρι αυτή την στιγμή, να δείχνουν ότι δεν πρόκειται να έχει κάποιον ρόλο το επόμενο διάστημα.

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, θα είναι ο μόνος που θα ταξιδέψει στη Νιόν για να συναντηθεί με τους εκπροσώπους της UEFA και της FIFA. Σημειώνεται ότι είναι ο άνθρωπος, ο οποίος χειρίζεται, επ’ ονόματι του πρωθυπουργού, την υπόθεση και θα ξεκινήσει να καταρτίζεται το μνημόνιο το οποίο προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αυτό σημαίνει ότι εκτός των εξελίξεων, αυτή την στιγμή, είναι ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος δεν πάει στην Ελβετία, δεν μετέχει σε αυτές τις διεργασίες για την επόμενη ημέρα του ποδοσφαίρου.

Ακόμη, μένει να δούμε πότε θα γίνει το ραντεβού του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο.

Όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, αυτό που προέχει, είναι να καταρτιστεί αυτό το ποδοσφαιρικό μνημόνιο και μετά θα γίνει η συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της FIFA για να επισφραγιστεί η μετάβαση του ελληνικού ποδοσφαίρου στην επόμενη ημέρα.

Τι έχει προηγηθεί

Ο Ντέμης Νικολαΐδης κλήθηκε, σύμφωνα πληροφορίες, προκειμένου να συζητήσει θέματα τα οποία έχουν κάνουν με το κυβερνητικό πλάνο, το οποίο εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής με αφορμή το τεταμένο κλίμα των τελευταίων ημερών.

Yπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μνημόνιο συνεργασίας με τις FIFA-UEFA ώστε το ελληνικό ποδόσφαιρο να κάνει restart.

Πιθανότατα αυτός είναι ο λόγος της παρουσίας του Ντέμη Νικολαΐδη στο Μαξίμου, καθώς στην κυβέρνηση προετοιμάζονται για συναντήσεις με τις υπερομοσπονδίες από την ερχόμενη εβδομάδα.

Η σύσταση του κλιμακίου που θα συναντηθεί με τις FIFA-UEFA αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση και δεν αποκλείεται ο Ντέμης Νικολαΐδης να έχει ρόλο στην «ομάδα» που θα δημιουργηθεί ή ακόμα και να αποτελέσει την λύση κοινής αποδοχής στην προεδρία της ΕΠΟ.

Το κυβερνητικό σχέδιο, εφόσον βρεθεί η χρυσή τομή με τις υπερκείμενες ομοσπονδίες, προβλέπει το ελληνικό ποδόσφαιρο να διοικηθεί από μια νέα Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή για τουλάχιστον μια τριετία -ενδεχομένως και παραπάνω.

Στο πλαίσιο αυτό και σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προτείνει στις FIFA, UEFA o Ντέμης Νικολαϊδης να ηγηθεί του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Τι αποφασίστηκε

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο άνθρωπος που ανέλαβε την τροπολογία που πέρασε προ ημερών στη Βουλή για το ελληνικό ποδόσφαιρο, θα έχει σημαίνοντα ρόλο στην επόμενη μέρα.

Πιο αναλυτικά ο κ. Γεραπετρίτης θα είναι επικεφαλής της Επιτροπής που θα πάει στη Γενεύη την επόμενη εβδομάδα για την κρίσιμη συνάντηση με την FIFA-UEFA (ο Νικολαΐδης δεν θα μεταβεί) στην ελβετική πόλη).

Το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να αποκοπεί το κομμάτι «ποδόσφαιρο» από το υφυπουργείο Αθλητισμού και να περάσει στα χέρια Ειδικής Επιτροπής που θα συμφωνηθεί με τις Διεθνείς Συνομοσπονδίες στη συνάντηση.

Ξένα στελέχη στην επιτροπή για το ποδόσφαιρο

Επίσης, στο σχέδιο της κυβέρνησης είναι δίπλα στον επικεφαλής στην Επιτροπή για το ποδόσφαιρο να τοποθετηθούν ξένα στελέχη του ποδοσφαίρου.

Με εμπειρία και βιογραφικό στον χώρο για να βγει το ελληνικό ποδόσφαιρο από το αδιέξοδο και να μην υπάρχουν «σκιές» για οποιεσδήποτε σχέσεις με την κυβέρνηση και τους επιχειρηματίες-ιδιοκτήτες των μεγάλων ομάδων, με σκοπό η FIFA και η UEFA να αποτελέσουν ένα «δίχτυ προστασίας».

Ωστόσο, φαίνεται πως εκτός πλάνων μένει ο Λευτέρης Αυγενάκης. Ο νυν υφυπουργός Αθλητισμού θα ενημερωθεί πιθανότατα απόψε ότι δεν θα είναι στην Επιτροπή που θα πάει στη Γενεύη για τις κρίσιμες συναντήσεις με UEFA-FIFA. Και όλα δείχνουν την έντονη δυσφορία της κυβέρνησης για τους άστοχους χειρισμούς του στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και αυτό βεβαίως δεν αποκλείεται να φέρει και εξελίξεις για τη θέση του στο υφυπουργείο.