Περνά στην αντεπίθεση το τουρκικό ΥΠΕΞ για την υπόθεση κατασκοπείας στη Ρόδο

6 mins read

Τη σύλληψη του υπαλλήλου του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο καταδικάζει η Τουρκία μέσα από ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών. 

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι: «Η Σύμβαση της Βιέννης για τις διπλωματικές σχέσεις παραβιάστηκε από την Ελλάδα. Ανησυχούμε για τα δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου που βάζουν στο στόχαστρο τον υπάλληλό μας, την οικογένειά του και το προσωπικό των αποστολών μας στην Ελλάδα».

Παράλληλα, η Άγκυρα χαρακτηρίζει την υπόθεση κατασκευασμένη από κύκλους που, όπως λέει, θέλουν να αυξήσουν την ένταση με την Τουρκία. O 35χρονος υπάλληλος στο τουρκικό προξενείο στην Ρόδο, συνελήφθη έπειτα από ένταλμα κατηγορούμενος για την υπόθεση κατασκοπείας υπέρ της Τουρκίας. Ο υπάλληλος του τουρκικού προξενείου εκτελούσε χρέη διερμηνέα και γραμματέα του τουρκικού προξενείου (υπαλληλική θέση και όχι αξίωμα). Ο 35χρονος που γεννήθηκε στη Θράκη, γνωρίζει πολύ καλά την ελληνική γλώσσα και τοποθετήθηκε στο τουρκικό προξενείο της Ρόδου πριν από κάποιο χρονικό διάστημα.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα