Πελώνη: «Δεν αποκλείονται διερευνητικές επαφές με την Τουρκία και πριν τη Σύνοδο»

17 mins read

Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη μιλώντας στην εκπομπή «Briefing» στο Action24 έκανε λόγο για την πιθανότητα νέων μέτρων έναντι του κορωνοϊού, για το ενδεχόμενο επικοινωνίας με την Τουρκία, όπως και για τις πρόσφατες δηλώσεις του Αντώνη Λιάκου.
Πιο συγκεκριμένα, ερωτηθείσα για το αν θα ληφθούν παραπάνω μέτρα λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων και αν υπάρχει η περίπτωση ενός νέου lock down, απάντησε: «Είναι προφανές ότι υπάρχει έξαρση στην Αττική» και αυτός είναι «ο λόγος που ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα τη Δεύτερα». Μάλιστα ξεκαθάρισε ότι «η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί» και «παρακολουθεί την εικόνα». Μεταξύ άλλων είπε ότι δεν θα ληφθούν μέτρα τύπου lock down, ωστόσο υπάρχει «σταδιακή αυστηροποίηση των μέτρων», την οποία, όπως ανέφερε, και δεν μπορεί να αποκλείσει. Επεσήμανε, δε, ότι φυσικά έχει σημασία το τι κάνει η κυβέρνηση, αλλά έχει και σημασία το τι κάνουμε όλοι εμείς.
Κληθείσα να απαντήσει στα αποτελέσματα της δημοσκόπησης ProRata, όπου φαίνεται ότι το ποσοστό που βαθμολόγησε θετικά τη διαχείριση της πανδημίας έχει πέσει από 80% σε 47%, ανέφερε ότι είναι αντιληπτό ότι παρατηρείται «κόπωση των πολιτών». Χαρακτηριστικά είπε: «Θέλω να πιστεύω ότι έχει να κάνει με το ευρύτερο περιβάλλον αβεβαιότητας».
Για το αν θεωρεί ότι έχουν γίνει λάθη από πλευράς της κυβέρνησης σημείωσε ότι: «Προφανώς θα έχουν υπάρξει και σφάλματα και αστοχίες». Για την κριτική που γίνεται εις βάρος της κυβέρνησης απάντησε ότι: «Η κριτική μπορεί να είναι εύκολη αλλά δεν προκύπτει από τα στοιχεία».
Ακόμη, όσον αφορά στα ελληνοτουρκικά και ειδικότερα το ενδεχόμενο τηλεφωνικής επικοινωνίας με την Τουρκία τόνισε ότι: «Επαφή υπάρχει, όπως είπε ο πρωθυπουργός, σε επίπεδο διπλωματικών συμβούλων» αλλά και ότι «δεν μπορώ να σας αποκλείσω κάτι». Μάλιστα, υπογράμμισε ότι «περιμένουμε να δούμε περισσότερα και σε επίπεδο πράξεων και σε επίπεδο ρητορικής». Σημείωσε πως δεν αποκλείεται να υπάρξει έναρξη διερευνητικών επαφών πριν τηνΣύνοδο.
Δεν παρέλειψε να πει ότι «από το πρωί έχουν φτάσει 5.000 άνθρωποι» στη δομή Καρά Τεπέ ,όπως και «17 μονάδες του ΕΟΔΥ που διενέργησαν τεστ».
Επιπροσθέτως, σχετικά με τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο του Economist αναφορικά με τον Εμανουέλ Μακρόν και τις προθέσεις του σημείωσε ότι: «Δεν μίλησε κανείς για ξαφνικές αγάπες». Άλλωστε η σχέση Ελλάδας-Γαλλίας βασίζεται σε «έναν πολύ στενό δεσμό», αφού υπάρχει «συναντίληψη για πολλά στρατηγικά θέματα». 
Εν τέλει, σχετικά με τη πρόσφατη δήλωση του Αντώνη Λιάκου ανέφερε ότι: «Νομίζω ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε να τοποθετηθεί». Χαρακτήρισε, επίσης, «πολύ ανεύθυνη» την τοποθέτησή του, ενώ «ενδεχομένως και ο ίδιος ο κ. Λιάκος το κατάλαβε».
Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Facebook Comments

Τελευταία Νέα