ΑρχικήΕπικαιρότηταΠεδίο μάχης ο Έβρος - Επεισόδια με δακρυγόνα και χημικά - Ενισχύονται...

Πεδίο μάχης ο Έβρος – Επεισόδια με δακρυγόνα και χημικά – Ενισχύονται οι αστυνομικές δυνάμεις στη μεθόριο

Ένταση επικράτησε όλο το βράδυ στις Καστανιές του Έβρου, με ομάδες μεταναστών να κάνουν συντονισμένες προσπάθειες να περάσουν να τα σύνορα Ελλάδας-Τουρίας και την αστυνομία να απαντά με ρίψη δακρυγόνων επιχειρώντας να τους αναχαιτίσει.

Μάλιστα, ιδιαίτερο προβληματισμό προκάλεσε στην Αθήνα η πληροφορία ότι καθ’ όλη σχεδόν τη διάρκεια της νύχτας ακούγονταν πυροβολισμοί από την πλευρά των τουρκικών συνόρων.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο δημοσιογράφος του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, Γιώργος Χρηστίδης, ανέφερε ότι πρόσφυγες και μετανάστες βρέθηκαν επί πολλές ώρες στον Εβρο, σε μια απελπισμένη προσπάθεια να περάσουν στην Ελλάδα.

 

Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ορισμένοι – περίπου 30 στον αριθμό – παράτυποι μετανάστες – κατόρθωσαν να περάσουν στην Ορεστιάδα από περάσματα μέσα από τον ποταμό Εβρο.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για επεισοδια εβρος

Δυνάμεις της ΕΛΑΣ συνεχίζουν να καταφθάνουν από χθες το απόγευμα στην μεθόριο του Έβρου προς ενίσχυση της συνοριοφυλακής.

Οι αστυνομικές ενισχύσεις αναπτύσσονται κυρίως στο βόρειο τμήμα του Έβρου, από όπου χθες επιχειρήθηκε μετακίνηση, ενώ κατά μήκος της όχθης του ποταμού περιπολούν και δυνάμεις του στρατού.

Από τουρκική πλευρά των συνόρων εξακολουθούν να συρρέουν ομάδες προσφύγων με την προσδοκία να περάσουν στην Ελλάδα.