ΑρχικήΕπικαιρότηταΠαυλάκης καταρρίπτει Ιωαννίδη για lockdown, αυτοκτονίες και φυματίωση: «Προφανή ψέματα!»

Παυλάκης καταρρίπτει Ιωαννίδη για lockdown, αυτοκτονίες και φυματίωση: «Προφανή ψέματα!»

Τα όσα είπε ο δρ. Τζον Ιωαννίδης σε τηλεοπτική εκπομπή κατά του lockdown και της σύνδεσης που έκανε με τις αυτοκτονίες και την φυματίωση εξόργισαν τον καθηγητή Γιώργο Παυλάκη, ο οποίος έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, κάνοντας λόγο για παραπληροφόρηση και προφανή ψέματα.

Τι είπε ο Ιωαννίδης στο Mega

«Όταν κάνουμε lockdown, ποτέ δεν είναι πλήρες lockdown. Ένα 50% του πληθυσμού εργάζεται σε απαραίτητες εργασίες, δουλεύει, κινείται, θα γυρίσει σπίτι του και ενδεχομένως να μολύνει και ευάλωτες ομάδες. Όταν μπαίνει κάποιος στον φαύλο κύκλο του lockdown δεν υπάρχει καμία διαβεβαίωση ότι σε 15-20 μέρες θα ξανά ανοίξει» σημείωσε.

Επιπλέον, υποστήριξε ότι στη διάρκεια του πρώτου lockdown το 50% του πληθυσμού ανέπτυξε άγχος ή κατάθλιψη, ενώ ένα 25% των ανθρώπων 18-24 χρονών είχαν αυτοκτονικές διαθέσεις. «Ακόμα και αν δεν αυτοκτονήσουν, θα βρίσκονται σε μια κατάσταση μόνιμης δυσλειτουργίας ψυχικής και κοινωνικής».

«Ήδη τα μέτρα του πρώτου lockdown δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα διαχείρισης στην αντιμετώπιση της φυματίωσης. Είναι χρόνιο πρόβλημα. Σκοτώνει 1,5 εκατομμύριο κάθε χρόνο, ενώ σκότωσε πάνω από ένα δις στην πορεία της στο ανθρώπινο γένος. Μόνο το πρώτο lockdown μπορεί να στοιχήσει περίπου 1,4 εκατομμύρια περισσότερους θανάτους από φυματίωση σε έναν ορίζοντα πέντε ετών» πρόσθεσε.

Η απάντηση του Γιώργου Παυλάκη, που καταρρίπτει όσα ειπώθηκαν

«Και απο την αλλη εχεις τηλεοπτικους σταθμους που σαμποταρουν την εθνικη προσπαθεια (και τις θυσιες της τεραστιας πλειοψηφιας που συναισθανεται τη σοβαροτητα της καταστασης), προβαλλοντας προφανη ψεμματα.

Ειναι ψεμμα οτι δεν δουλευει η καραντινα, εχει δουλεψει σε απειρα μερη για 500 χρονια. Γιατι προβαλλετε αυτους που το αρνουνται? 

Ειναι ψεμμα οτι θα αυτοκτονησουν πολλοι με ενα μηνα καραντινα. Που εγινε αυτο? Γιατι αφηνετε ανευθυνους να λενε τετοια πραγματα? 

Ειναι ψεμμα οτι θα μας καταστρεψει η φυματιωση αμα παμε σε μερικες εβδομαδες lockdown. Ειμαστε στα καλα μας? Που ξαναγινε αυτο στον κοσμο? 

Η φυματιωση ειναι παραδειγμα ασθενειας παρομοιας με την επιδημια του κορωνοιου γιατι μικρο ποσοστο μολυσμενων νοσουν, οπως γινεται και με τον κορωνοιο, παρ ολ αυτα ειναι μια μονιμη μαστιγα της ανθρωποτητας, γιατι σκοτωνει για παντα 1.5 εκατομμυριο το χρονο. Δεν χρειαζομαστε αλλο ενα τετοιο κακο να προστεθει στα υπολοιπα, αλλα με τον κορωνοιο παμε γυρευοντας να το κανουμε, αντι να βρουμε λυσεις.

Ειναι κακο να μαλιοτραβιουνται διαφοροι ειδικοι, υποτιθεται, δημοσια για το τι πρεπει να γινει, αλλα εδω δεν μιλαμε για το τι να γινει. Εδω μιλαμε για διαστροφη της αληθειας και παραπληροφορηση, που μπορει να διαπιστωθει αντικειμενικα, κατα το μαλλον η ηττον. 

Αυτο πρεπει να σταματησει.

Και στην τελικη, αν συνεχισει η παραπληροφορηση, δεν υπαρχει αλλος τροπος απο το να παρουμε δημοσια θεση κατα των λαθεμενων αποψεων για το καλο του κοινωνικου συνολου.»