Πατέρας νεκρού βρέφους: «Ο ιατροδικαστής να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη, αλλιώς προσφεύγουμε στη δικαιοσύνη»

στην Επικαιρότητα
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Η οικογένεια του νεκρού βρέφους από την Συρία ζητεί να απολογηθεί δημοσίως ο ιατροδικαστής που μίλησε για σεξουαλική κακοποίηση του 11 μηνών παιδιού τους.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Ανουάρ Μπακρί, δήλωσε ότι «Ούτε μηνύσεις, ούτε τίποτα. Με την προϋπόθεση να βγει ο ιατροδικαστής και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη. Εάν το κάνει εμείς θα σταματήσουμε εκεί, αλλιώς θα τον αποτελειώσουμε με τα εφόδια που δίνει ο νόμος».

Ο πατέρας του βρέφους, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε «Δόξα τω Θεώ έλαμψε η αλήθεια, από όλες τις πλευρές», ενώ έκανε λόγο για «διπλό χτύπημα» αφού όχι μόνο έχασε το κοριτσάκι του, αλλά κατηγορήθηκε και για το βιασμό του.

Ο πατέρας από την πλευρά του, δεν σκοπεύει να καταθέσει μηνύσεις, ενώ υπογράμμισε την καλή συνεργασία που είχε με την Ελληνική Αστυνομία, ευχαριστώντας τους για την επιμονή τους να εξετάσουν όλα τα ενδεχόμενα.

Ο Σύνδεσμος Σύρων θα προσφύγει στη δικαιοσύνη

Από την πλευρά του,  ο πρόεδρος του Συνδέσμου Σύρων στην Ελλάδα δήλωσε πως κινηθεί δικαστικά για την υπόθεση, ζητώντας να ελεγχθούν οι ιατροδικαστές που βιάστηκαν να βγάλουν συμπεράσματα.

Ο κ. Μπάκρι ανέφερε την Τρίτη ότι «Ο συμπατριώτης μου τους συγχώρεσε, έκανε κάτι δηλώσεις και ανέφερε ότι δικαιώθηκε αλλά εμείς, ο σύνδεσμος των Σύρων στην Ελλάδα θα το κάνουμε για να δώσουμε μάθημα ότι πρέπει να σκέφτονται πριν μας χαρακτηρίσουν βιαστές των παιδιών μας».

Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας: Βιαστικό το πόρισμα

Βιαστικό ήταν το πρώτο πόρισμα του ιατροδικαστή αναφορικά με το 11 μηνών βρέφος από τη Συρία που μετέφερε νεκρό ο πατέρας του στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, καθώς στην επιστημονική έκθεση των ιατροδικαστών στον εισαγγελέα δε γίνεται αναφορά σε σεξουαλική κακοποίηση, αλλά σε σωματικές κακώσεις από αμβλύ όργανο.

Ο πρόεδρος της ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, μίλησε στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA, όπου εξήγησε την διαδικασία που ακολουθείται σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Όπως ανέφερε ο  κ. Λέοντα η ιατροδικαστική εξέταση περιλαμβάνει λήψη ιατρικού ιστορικού. Ο ιατροδικαστής είναι, δηλαδή, υπεύθυνος να δει τις ιατρικές παθήσεις του θύματος και τη  φαρμακευτική αγωγή που έπαιρνε.

Ακόμη, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστική Εταιρείας υπογράμμισε ότι «Αν αυτά είχαν τηρηθεί, οι βασικοί, δηλαδή, ιατροδικαστικοί κανόνες, δε θα είχαμε φτάσει στις ατυχείς δηλώσεις, που από μόνες τους ήταν ένα επιπλέον λάθος», καθώς δεν υπήρχε η τελική έκθεση νεκροτομής.

Και πρόσθεσε «Η διαδικασία ήταν προανακριτική και δημιούργησε πρόβλημα με κοινωνικό αντίκτυπο».

 

Facebook Comments