Παρέμβαση εισαγγελέα για τα 28 κρούσματα κορωνοϊού στην κλινική στο Περιστέρι

20 mins read

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών, Βαγγέλης Ιωαννίδης, για τα κρούσματα κορωνοϊού στην ιδιωτική κλινική Ταξιάρχαι στο Περιστέρι.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα αναζητηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των υπευθύνων, καθώς και εάν υπήρξε παραβίαση των μέτρων πρόληψης για τη διάδοση ασθενειών που προβλέπονται στο άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα. Ο εισαγγελέας ενημερώνεται και για την περίπτωση της δεύτερης ιδιωτικής κλινικής στο Ελληνικό, της Κασταλία, όπου και εκεί αναμένεται να παρέμβει.

Την εισαγγελική παρέμβαση προανήγγειλε πριν λίγη ώρα κατά την καθιερωμένη ημερήσια ενημέρωση ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την καθιερωμένη ημερήσια ενημέρωση σε υψηλούς τόνους και με αυστηρό ύφος έκανε λόγο ακόμη και για πειθαρχικούς ελέγχους των επιστημονικά υπευθύνων: «Οι επιστημονικά υπεύθυνοι θα ελεγχθούν πειθαρχικά για το αν έχουν ευθύνες. Εκπτώσεις στην άσκηση των καθηκόντων για όσους έχουν στα χέρια τους ανθρώπινες ζωές δεν θα υπάρξουν. Καλούμε όλους όσοι εργάζονται σε τέτοιες δομές να πάρουν κάθε μέτρο για την προστασία των πολιτών».

Όπως είπε, τις τελευταίες 20 ώρες σήμανε συναγερμός στην Πολιτική Προστασία και στον ΕΟΔΥ σε σχέση με 2 περιπτώσεις κρουσμάτων σε δομές υγείας στα δυτικά και στα νότια προάστια. Χθες το βράδυ είχαμε ένα θετικό κρούσμα το οποίο δυστυχώς κατέληξε σήμερα το πρωί σε δομή υγείας με 300 τροφίμους και 170 εργαζόμενους. Βρεθήκαμε από την πρώτη στιγμή με τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ και τον κ. Τσιόδρα στην δομή και χθες ολοκληρώθηκε η δειγματοληψία σε 130 εργαζόμενους και σήμερα έγινε η δειγματοληψία σε όλους τους τροφίμους. Περιμένουμε τα σχετικά αποτελέσματα και μέχρι στιγμής τα πρώτα αποτελέσματα που αφορούν τους εργαζομένους και τα 92 ήταν αρνητικά.

Τα κρούσματα στην κλινική Ταξιάρχαι είναι τουλάχιστον 28 εκ των οποίων οι 13 είναι αιμοκαθαιρόμενοι, οι 11 είναι ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και άλλοι πέντε είναι ασθενείς με άλλα προβλήματα. Από τους τελευταίους τρεις είναι στο Αττικόν. Συνολικά ελήφθησαν 101 δείγματα.

«Στεναχωρούμαι να λέω ότι απρόσεκτες συμπεριφορές όλων μας οδηγούν σε αναζωπυρώσεις», είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας. Σημείωσε ότι σε δυο τέτοιες περιπτώσεις έγινε το κακό δεν είναι δυνατόν να χαλαρώνουμε και να χάνουμε την επαγρύπνησή μας.

Διευθυντής κλινικής στο Περιστέρι: «Είχαμε πάρει όλα τα μέτρα προφύλαξης»…

Νωρίτερα, ο Αλέξανδρος Κοκκινάκης, Διοικητικός Διευθυντής Κλινικής στο Περιστέρι περιέγραψε στo Μega για το πως έγινε η εξάπλωση του ιού στο εν λόγω νοσοκομείο και ανέφερε ότι αναλυτικά στοιχεία θα δώσει στη δημοσιότητα ο κ. Τσιόδρας.

Ο κ. Κοκκινάκης ανέφερε συγκεκριμένα πως: «Τη Δευτέρα του Πάσχα ήρθε με πυρετό και έπειτα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο αναφορά, στο Θριάσιο λόγω πυρετού κι έκτοτε ανέλαβε ο ΕΟΔΥ.

Μέσα στην κλινική δεν μπήκε, είχαμε πάρει μέτρα προφύλαξης. Το θέμα είναι, μήπως είχε τον ιό, πριν την Δευτέρα του Πάσχα.

Θα κάνει και τις σχετικές ανακοινώσεις ο κύριος Τσιόδρας και ο κύριος Χαρδαλιάς».

Facebook Comments

Τελευταία Νέα