ΑρχικήΕπικαιρότηταΠαρέλυσε το κέντρο - Πορεία στη λωρίδα των αυτοκινήτων του «Μεγάλου περίπατου»

Παρέλυσε το κέντρο – Πορεία στη λωρίδα των αυτοκινήτων του «Μεγάλου περίπατου»

Εκρηκτικό κοκτέιλ στο κέντρο της Αθήνας καθώς η ημέρα εξελίχθηκε σε πολύωρη ταλαιπωρία εξαιτίας της πορείας των υγειονομικών και του Μεγάλου Περιπάτου.

Οι διαδηλωτές της  πορείας διαμαρτυρίας των σωματείων των νοσοκομειακών γιατρών, ΠΟΕΔΗΝ, ΕΙΝΑΠ, και ΟΕΝΓΕ, δεν περπάτησαν στη λωρίδα για τους πεζούς που έχει δημιουργηθεί για τον “Μεγάλο Περίπατο”, αλλά επέλεξαν να κινηθούν στο οδόστρωμα, αδιαφορώντας για τους οδηγούς, εμποδίζοντας την κίνηση και προκαλώντας κυκλοφοριακό έμφραγμα.

Μερίδιο ευθύνης αναλογεί και στην κυβέρνηση για το σημερινό χάος στο κέντρο.

Πρώτον,  το νομοσχέδιο που θα ρύθμιζε τις πορείες, ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων και δεν θα επέτρεπε να κλείνουν οι δρόμοι με το παραμικρό, έχει καθυστερήσει ενώ διαφημιζόταν από κυβερνητικά στελέχη ως πολυαναμενόμενο και ως λύση στην ταλαιπωρία χιλιάδων οδηγών.

Δεύτερον, έκλεισαν οι μοναδικές λωρίδες που εξυπηρετούν τα αυτοκίνητα, ενώ οι διαδηλωτές θα μπορούσαν να θέτουν τα αιτήματα της διαμαρτυρίας τους, διαμαρτυρόμενοι στις λωρίδες των πεζών. Δηλαδή δίπλα ακριβώς. Η μόνη διαφορά: δεν θα εμεναν χιλιάδες ΙΧ καθηλωμένα στην κίνηση χωρίς διέξοδο διαφυγής. Και αν δεν το αποφάσιζαν μόνοι τους, θα μπορούσε να τους το θέσει η Τροχαία. Όταν όμως η Τροχαία παρενέβη σήμερα, ήταν ήδη αργά, οι πορείες τελείωναν και τα όρια υπομονής των οδηγών είχαν ήδη εξαντληθεί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ