Παπαευαγγέλου: «Το 70% των νέων κρουσμάτων αφορούν στη βρετανική μετάλλαξη»

10 mins read

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου τόνισε πως άτομα ηλικία 20 ως 65 ετών είναι η πλειοψηφία των ατόμων που προσβάλλονται από τον κορωνοϊό.
Στα θετικά, πρέπει να σημειωθεί, σύμφωνα με την ίδια, πως παρατηρείται μικρή μείωση στο ποσοστό νέων κρουσμάτων σε ηλικίες άνω των 65, γεγονός που συνδέεται ενδεχομένως και με το εμβόλιο.
Στην Αττική, υπολογίζεται πως υπάρχουν περισσότερα από 8.000 ενεργά κρούσματα. Δεν προβληματίζει μόνο η Αττική, είπε η κα. Παπαευαγγέλου καθώς αύξηση της εικόνας παρατηρείται σε όλη την Ελλάδα. Σχεδόν 2.000 είναι τα ενεργά κρούσματα στη Θεσσαλονίκη.
Η πίεση στο σύστημα υγεία παραμένει με έναν μ.ο. 330 εισαγωγές την ημέρα και περισσότερους από 3.200 ασθενείς να νοσηλεύονται λόγω κορωνοϊού. 1.600 εισαγωγές πραγματοποιήθηκαν μόνο στην Αττική την τελευταία εβδομάδα.
Η κα. Παπαευαγγέλου τόνισε πως 196 ασθενείς διασωλήνώθηκαν την τελευταία εβδομάδας, αυξάνοντας την πληρότητα κλινών ΜΕΘ στο 63% στην Επικράτεια και στο 83% στην Αττική. Τέλος, ο δείκτης θανάτων ανά επιβεβαιωμένο κρούσμα παραμένει σχετικά χαμηλός, σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Η λοιμωξιολόγος τόνισε πως η επιδείνωση της πανδημίας του κορωνοϊού είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων. Ο χειμωνιάτικος καιρός μας έκλεισε σε κλειστούς χώρους, είπε και συμπλήρωσε παράλληλα πως οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού έχουν διασπαρεί σε όλη την επικράτεια.
Όπως είπε, το 60-70% των νέων κρουσμάτων αφορούν στη βρετανική μετάλλαξη στη χώρα μας, ποσοστό που αυξάνεται σε 90% σε Αττική και Κρήτη.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα