ΑρχικήΕπικαιρότηταΟυρές για τρίτη ημέρα στην Υπηρεσία Ασύλου (video)

Ουρές για τρίτη ημέρα στην Υπηρεσία Ασύλου (video)

Το αδιαχώρητο επικράτησε για τρίτη συνεχόμενη ημέρα έξω από την Υπηρεσία Ασύλου στην Κατεχάκη, η οποία και άρχισε την επαναλειτουργία της τη Δευτέρα όμως μόνο με το 50% των εργαζομένων, έπειτα από δύο μήνες lockdown.

Σημειώνεται ότι αυτό το δίμηνο έγιναν περίπου 22.000 αιτήσεις ηλεκτρονικά.

Με βάση αυτές τις συνθήκες έχε δοθεί παράταση έξι μηνών από την ημερομηνία λήξης όλων των αδειών διαμονής όπως και των δελτίων αιτούντων διεθνούς προστασίας, ώστε να μην απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία τους για την ανανέωση στην Υπηρεσία Ασύλου.

Οι συνεντεύξεις των αιτούντων ασύλου πραγματοποιούνται με ραντεβού.

Επίσης, στους χώρους εργασίας της Υπηρεσίας αυτό το διάστημα βρίσκεται το 50%, ενώ παραμένει η δυνατότητα τηλεργασίας για την αποφυγή συγχρωτισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες για την λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, ενώ συνίσταται η χρήση μάσκας σε όσους προσέρχονται στην Υπηρεσία Ασύλου.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο κ. Μηταράκης,  μιλώντας στο Mega, τόνισε ότι «οι διαδικασίες ασύλου γίνονται πλέον ηλεκτρονικά, ενώ έχει δοθεί παράταση για να ισχύοντα δελτία έτσι ώστε να μη χρειάζονται ανανέωση αυτούς τους μήνες».

Και συμπλήρωσε «Οι συνεντεύξεις γίνονται με ραντεβού και η καταγραφή ηλεκτρονικά. Επομένως, τα φαινόμενα που παρατηρήθηκαν την Δευτέρα και την Τρίτη, οφείλονται στο ότι πολλοί από τους αιτούντες άσυλο θέλησαν να επιβεβαιώσουν δια ζώσης την παράταση δημιουργώντας τις εικόνες που καταγράφηκαν».