ΑρχικήΕπικαιρότηταΟι διάλογοι- σοκ μετά το λιντσάρισμα στον αστυνομικό: «Μάλλον τον σκοτώσαμε, πάμε...

Οι διάλογοι- σοκ μετά το λιντσάρισμα στον αστυνομικό: «Μάλλον τον σκοτώσαμε, πάμε να φύγουμε»

Τους διαλόγους από τη στιγμή της επίθεσης στον αστυνομικό στα επεισόδια της Νέας Σμύρνης κατέγραψε η αστυνομία, μέσω ενός κινητού που ήταν ανοιχτό εκείνη την ώρα.
Άκουγαν ζωντανά τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας τις κραυγές του πλήθους που προέβαινε στην επίθεση κατά του 27χρονου αστυνομικού.
Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής είχαν εισαγγελική διάταξη για τον 22χρονο, που είχε κατηγορηθεί τον περασμένο Φεβρουάριο για την επίθεση στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.
Το ενδιαφέρον είναι ότι ο 22χρονος και ο 23χρονος Ελληνοιρανός μιλούσαν την ώρα των επεισοδίων στο τηλέφωνο. Την ώρα όμως που εκτυλίχθηκε η επίθεση σε βάρος του αστυνομικού έβαλαν στην τσέπη τους τα κινητά τηλέφωνα, αφήνοντας τα, ωστόσο, ανοιχτά και άκουγαν οι αστυνομικοί φράσεις από το πλήθος. 
Οι φράσεις που άκουγαν οι αστυνομικοί ήταν οι εξής: «Σκοτώστε τον», «Πάρτε τα όλα», «Βγάλτε του το παντελόνι».
Σημειώνεται ότι αμέσως μετά την επίθεση, επικοινωνεί ο 23χρονος, ο οποίος προφυλακίστηκε με τον 22χρονο και του λέει χαρακτηριστικά:
23χρονος: «Πρέπει να φύγουμε από δω γιατί μάλλον τον σκοτώσαμε.
22χρονος: Όντως; 
23χρονος: Μάλλον τον σκοτώσαμε σου λέω.
22χρονος: Πάρε το μηχανάκι και φύγε.
Οι συνομιλίες και το στίγμα των κινητών τους τηλεφώνων τους τοποθετούν στο σημείο της επίθεσης, τον 23χρονο όμως πιο ενεργά.
Σχετικά με τον 30χρονο αυτό-αποκαλούμενο «Ινδιάνο», πέρα από τη μαρτυρία και την κατάθεση του πρώην κουνιάδου του, η αξιοπιστία της οποίας θα αξιολογηθεί από τις δικαστικές αρχές, οι αστυνομικοί έχουν στην κατοχή τους το κάτω μέρος μιας φόρμας, την οποία φαίνεται να φορά ο δράστης της επίθεσης.
Το σημαντικότερο είναι η άρση του απορρήτου του κινητού του, καθώς ισχυρίστηκε ότι την ώρα της επίθεσης ήταν στη δουλειά του.
Με την εντολή του κατεπείγοντος διαβιβάστηκαν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και διερευνώνται υπό την εποπτεία εισαγγελέα, όλες οι καταγγελίες που αφορούν σε περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας στη Νέα Σμύρνη.