Οι αστυνομικοί ψάχνουν τον… αστυνομικό που βιαιοπράγησε κατά 11χρονου στο Μενίδι

15 mins read

«Ο συνάδελφος αναζητείται, τον ψάχνουν παντού, έχει εξαφανιστεί» αποκάλυψε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, Στράτος Μπαλάσκας στο ΣΚΑΪ, για τον αστυνομικό που γρονθοκόπησε 11χρονο στο Μενίδι, εκτιμώντας ότι θα εμφανιστεί μετά το πέρας του αυτοφώρου.

Ο κ. Μπαλάσκας είπε ακόμη πως ο εν λόγω αστυνομικός είχε απασχολήσει και άλλη ΕΔΕ και χαρακτηρίζεται «ιδιαίτερα παρορμητικός» και με «έξαρση ψυχικής ορμής» και πως κατά την άποψή του «όχι, δεν έχει θέση στο σώμα», τονίζοντας ωστόσο πως υπάρχουν αρμόδιοι θεσμοί που θα το κρίνουν αυτό.

Ο Στράτος Μπαλάσκας δεν παρέλειψε να σχολιάσει την άμεση παρέμβαση της φυσικής ηγεσίας της αστυνομίας και την αποπομπή του αστυνομικού από το σώμα, σημειώνοντας ότι υπάρχουν 42.000 αστυνομικοί και δεν αποκλείεται ανάμεσά τους να υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις, ωστόσο «έχουμε επτά ελεγκτικούς μηχανισμούς για να πατάξουμε τέτοια περιστατικά».

Το μήνυμα Χρυσοχοΐδη στον αστυνομικό που βιαιοπράγησε κατά 11χρονου στο Μενίδι

«Όποιος χτυπά ανήλικα, δεν χωρά πουθενά», διαμήνυσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή βίντεο που δείχνει αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ να βιαιοπραγεί κατά 11χρονου παιδιού στο Μενίδι.

Συγκεκριμένα αναφέρει στην ε ανάρτησή του στο twitter: «Όποιος χτυπά αναίτια, δεν έχει θέση στην Ελληνική Αστυνομία. Όποιος χτυπά ανήλικα, δεν χωρά πουθενά».

Το βίντεο που έχει προκαλέσει σάλο

H ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για το περιστατικό

«Σχετικά με βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και απεικονίζει περιστατικό βιαιοπραγίας αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε βάρος ανηλίκου ημεδαπού στο Μενίδι, ανακοινώνεται ότι ήδη από χθες η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης, για τα αποτελέσματα της οποίας θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.

Με Απόφαση του Αρχηγείου οι αστυνομικοί τίθενται σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάσσεται σε βάρος τους η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Έχει ληφθεί μέριμνα ώστε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής να επικοινωνήσει με την οικογένεια του ανηλίκου και να διατεθεί υπηρεσιακός ψυχολόγος για την υποστήριξη του, εφόσον το επιθυμεί».

Facebook Comments

Τελευταία Νέα