Ο Μητσοτάκης θέτει θέμα Τουρκίας στη Σύνοδο: «Η ΕΕ να εφαρμόσει τις αποφάσεις της»

11 mins read

Οι προκλήσεις της Τουρκίας θα συζητηθούν  κατά τη δεύτερη ημέρα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ να μπουν στην ημερήσια διάταξη οι ασταμάτητες προκλήσεις του Ερντογάν. Το αίτημά του έγινε δεκτό και το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας θα συζητηθεί αύριο.

Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους συναδέλφους του στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για τις απαράδεκτες προκλήσεις της Τουρκίας η οποία, όπως πρόσθεσε, φαίνεται να παραμένει συνεπής στην προκλητική και επιθετική της συμπεριφορά

«Την ίδια συνέπεια επιβάλλεται να επιδείξει και η ΕΕ ως προς την εφαρμογή των αποφάσεων που έχει λάβει έτσι ώστε αυτή η συμπεριφορά να έχει τις ανάλογες συνέπειες».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην πανδημία του κορονοϊού επισημαίνοντας ότι «εφόσον οι ειδικοί μας υποδείξουν την ανάγκη να λάβουμε μέτρα τοπικού χαρακτήρα δεν θα διστάσουμε να το κάνουμε».

Στήριξη ΕΛΚ στην Ελλάδα έναντι των νέων τουρκικών προκλήσεων

Την νέα προκλητική ενέργεια της Τουρκίας, με έκδοση της παράνομης NAVTEX για έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα νοτίως του Καστελόριζου, έθεσε ο κ. Μητσοτάκης στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Οι αρχηγοί κυβερνήσεων και των κομμάτων που μετείχαν στη σύνοδο του ΕΛΚ εξέφρασαν την απόλυτη στήριξή τους στην Ελλάδα έναντι των νέων προκλήσεων της Τουρκίας.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΚ Ντόναλντ Τουσκ υπογράμμισε την τουρκική προκλητικότητα, εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στην Ελλάδα και τόνισε ότι πρέπει να μπουν όρια στη συμπεριφορά της Άγκυρας.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα