Ο Ιερώνυμος «κλειδώνει» λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών

10 mins read

Αποφασισμένος να πετύχει απόφαση της Ιεράς Συνόδου για λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών εμφανίζεται ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, παρά τη σκληρή στάση που αναμένεται να κρατήσουν κάποιοι Μητροπολίτες. 

Ο Αρχιεπίσκοπος, μετά τις συζητήσεις του τόσο με τον πρωθυπουργό όσο και με έγκριτους επιστήμονες, μεταξύ των οποίων και με τον επικεφαλής των λοιμοξιολόγων Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος έχει και στενή σχέση με την Εκκλησία, εμφανίζεται πεπεισμένος για τους κινδύνους που εγκυμονεί ο συγχρωτισμός πιστών σε κλειστούς χώρους, πριν φτάσουμε καν στη συζήτηση περί της Θείας Κοινωνίας. 

Στη σημερινή Ιερά Σύνοδο, λοιπόν, ο Αρχιεπίσκοπος έχει αποφασίσει να κρατήσει αποφασιστική στάση για λειτουργίες παρουσία μόνο των ιερωμένων και ενός ψάλτη, με τις λειτουργίες να μεταδίδονται είτε μέσω τηλεόρασης είτε μέσω livestreaming, αν υπάρχει η δυνατότητα. Σε κάθε περίπτωση, τις υπόλοιπες ώρες οι ναοί θα είναι ανοιχτοί για ατομική προσευχή των πιστών, με αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής. Όπως και να έχει, το ζητούμενο είναι το ποίμνιο που είναι συνήθως μεγαλύτερης ηλικίας να μην συνευρίσκεται μαζικά σε κλειστούς χώρους. 

Αν η απόφαση δεν περάσει από την Ιερά Σύνοδο, τότε ο κ. Ιερώνυμος θα θέσει το θέμα στην Ιεραρχία. Σε κάθε περίπτωση, όμως, φαίνεται πως και εντός της Εκκλησίας διαμορφώνεται ένα μέτωπο λογικής που προτάσσει την τήρηση των επιστημονικών συμβουλών, με τον ίδιο τον κ. Ιερώνυμο να έχει ξεκαθαρίσει από την Παρασκευή ότι η Εκκλησία δεν τηρεί παρουσιολόγιο για τους πιστούς. 

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments

Τελευταία Νέα