ΑρχικήΕπικαιρότηταΜύκονος: Πρόστιμο €5.000 σε δικηγόρο που έσπασε την καραντίνα - Η δική...

Μύκονος: Πρόστιμο €5.000 σε δικηγόρο που έσπασε την καραντίνα – Η δική του εκδοχή

Ένα νέο περιστατικό ανευθυνότητας έρχεται στο φως, με άτομο που αγνόησε τα μέτρα λόγω κορωνοϊού και έθεσε σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Η ΕΡΤ μετέδωσε πως δικηγόρος που θα έπρεπε να βρίσκεται σε ξενοδοχείο αναφοράς στην Αθήνα, ως στενή επαφή κρούσματος, μετέβη στη Μύκονο όπου διατηρεί κατοικία.

Ο δικηγόρος συνελήφθη και καλείται να πληρώσει πρόστιμο 5.000 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στην επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, είπε ξανά ότι οι Αρχές δουλεύουν νυχθημερόν για να πατάξουν τέτοια φαινόμενα, όπως αυτό της 24χρονης Θεσσαλονικιάς που ταξίδεψε στη Σαντορίνη έχοντας διαγνωστεί με κορωνοϊό.

Διαψεύδει ο δικηγόρος ότι ήταν σε καραντίνα

Από την πλευρά του ο δικηγόρος αρνείται ότι ήταν σε καραντίνα υποστηρίζοντας μάλιστα ότι δεν είχε σχετική ενημέρωση.

Ειδικότερα, μιλώντας στο protothema.gr δήλωσε ότι στο αστυνομικό τμήμα Μυκόνου, όπου μετέβη για την καταγγελία του, ανακοινώθηκε ότι πρέπει να συλληφθεί γιατί είναι κρούσμα και έπρεπε να βρίσκεται σε καραντίνα.

«Ζήτησα να μου επιδειχθεί το δήθεν θετικό αποτέλεσμα εξέτασης και όπως ήταν αναμενόμενο δε μου επιδείχθηκε καμία εξέτασή μου. Ακολούθως μου γνωστοποιήθηκε πως δήθεν ήμουν σε ξενοδοχείο καραντίνας στην Αθήνα, από το οποίο … και δραπέτευσα. Όταν ζήτησα να μου επιδειχθεί το έγγραφο της Πολιτικής Προστασίας για την είσοδό μου στο ξενοδοχείο, φυσικά δε μου επιδείχθηκε τίποτε… φυσικά γιατί ουδέποτε όχι μόνο δε συνέβη κάποιο τέτοιο γεγονός, αλλά ούτε και προβλέπεται αφού τα ξενοδοχεία καραντίνας έχουν προβλεφθεί μόνο για τους τουρίστες», συνέχισε ο δικηγόρος.