ΑρχικήΕπικαιρότηταΜπαράζ κινητοποιήσεων στα νησιά για το μεταναστευτικό

Μπαράζ κινητοποιήσεων στα νησιά για το μεταναστευτικό

Εκρηκτική η κατάσταση στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου λόγω προσφυγικού-μεταναστευτικού με τους παραγωγικούς φορείς και τους εκπροσώπους σωματείων σε Λέσβο, Χίο και Σάμο να προχωρούν από σήμερα σε διήμερες κινητοποιήσεις με κύριο αίτημα την αποσυμφόρηση των νησιών τους.

Συγκεκριμένα, σήμερα θα παραμείνουν κλειστές όλες οι δημόσιες υπηρεσίες και τα καταστήματα με απόφαση των Εμπορικών Συλλόγων ενώ στις 12 το μεσημέρι οραγματοποιείται στην πρωτεύουσα κάθε νησιού συγκέντρωση-διαμαρτυρία με συμμετοχή όλων των φορέων.

Για τη Λέσβο η συγκέντρωση γίνεται  έξω από το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης (σε περίπτωση βροχής θα γίνει εντός του  Δημοτικού  Θέατρο), για τη Χίο στην Πλατεία Βουνακίου και για τη Σάμο στην Πλατεία Πυθαγόρα.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1080602792295584&id=100010376200203

Την Πέμπτη, οι  Δήμαρχοι του Βορείου Αιγαίου  και  ο Περιφερειάρχης θα μεταβούν στην Αθήνα για την επίδοση σχετικού ψηφίσματος των νησιωτών στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και εν συνεχεία θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στη Βουλή, όπου θα ζητήσουν συναντήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Η στάση τους θα καθοριστεί από τη στάση της κυβέρνησης.