Μπαράζ ελέγχων στα ΜΜΜ: Έκοψαν 11 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας

8 mins read

Εξονυχιστικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται από τις αρμόδιες αρχές ώστε να εξακριβώσουν εάν εφαρμόζονται τα μέτρα για την αποφυγή της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού.

Σε περίπτωση που διαπιστώνονται παραβάσεις των μέτρων προστασίας επιβάλλονται τα ανάλογα πρόστιμα. Η Τροχαία προχώρησε σε ελέγχους στους κεντρικούς σταθμούς μετεπιβίβασης μετρό, ΗΣΑΠ, στάσεις αστικών λεωφορείων και τις γραμμές αστικών συγκοινωνιών σε συνεργασία με ΟΑΣΑ, καθώς και τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ.

Από το πρωί, σε 655 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στην Αττική, σε αστικά λεωφορεία, βεβαιώθηκαν 11 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και επιβλήθηκε στους παραβάτες το πρόστιμο των 150 ευρώ.

Επιπλέον αστυνομικοί της τροχαίας εντόπισαν 6 λεωφορεία των ΚΤΕΛ στα διόδια Αφιδνών και Ελευσίνας στα οποία επέβαιναν υπεράριθμοι. Οι υπεράριθμοι επιβάτες αποβιβάστηκαν στα διόδια και παρέμειναν σε εσωτερικό χώρο έως ότου τους παρέλαβαν άλλα λεωφορεία των ΚΤΕΛ.

Επίσης, πρόσθετους ελέγχους στην ακτοπλοΐα ξεκίνησε από σήμερα το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, τόσο κατά την επιβίβαση και αποβίβαση, όσο και πάνω στα πλοία. Ήδη από σήμερα το πρωί έχουν διαπιστωθεί και έχουν επιβληθεί πρόστιμα σε δεκάδες παραβάσεις.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα