Μπακογιάννης: «Η Αθήνα δεν έχει υποδομές να αντιμετωπίσει ακραία φαινόμενα»

20 mins read

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, μίλησε για τα προβλήματα που δημιούργησε στην πόλη των Αθηνών η κακοκαιρία «Μήδεια».
Ο κ. Μπακογιάννης, μιλώντας στο Mega, τόνισε ότι «τα εκχιονιστικά βγήκαν στην Αθήνα από προχθές το βράδυ. Η Αθήνα δεν έχει τις υποδομές να αντιμετωπίσει τέτοια ακραία φαινόμενα. Εμείς ζητήσαμε βοήθεια, ήρθαν μηχανήματα από την περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας και από το δήμο Λαμιέων. Αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν 37 μηχανήματα στο δήμο της Αθήνας. Έχουμε κάποια προβλήματα στις περιοχές που είναι πιο ψηλά, στην Κυψέλη, το Πολύγωνο, τα οποία αντιμετωπίζουμε. Έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια από όλους. Όλοι οι άνθρωποι του δήμου Αθηναίων είναι στους δρόμους».
Και πρόσθεσε ότι «έχουμε δημιουργήσει το πολυδύναμο κέντρο για τους αστέγους που μπορεί να φιλοξενήσει έως 400 συνανθρώπους μας. Έχουμε θερμαινόμενους χώρους σε όλη την πόλη, και έχουμε και επιστημονικές ομάδες με κοινωνικούς λειτουργούς και νοσηλευτές που σαρώνουν την πόλη όλο το 24ωρο, και πολλές φορές έχουμε καταφέρει να πείσουμε αυτούς τους ανθρώπους να έρθουν στις δομές του δήμου Αθηναίων».
Μιλώντας για τα τυχόν προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζουν δημότες, ο δήμαρχος Αθηναίων είπε ότι «Ευτυχώς δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα με την ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση στο δήμο Αθηναίων. Θα περάσουν τα εκχιονιστικά και από τα Άνω Πατήσια. Μας βοηθάτε και εσείς με τα μηνύματα που μας δίνετε για να κάνουμε τη δουλειά μας καλύτερα».
Ο κ. Μπακογιάννης εξήγησε πως οι πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα μπορούν να καλέσουν στο δήμο.
«Ο αριθμός είναι το 2103428745. Όποιος μας βλέπει και αντιμετωπίζει μια δυσκολία, παίρνει ένα τηλέφωνο και ένας άνθρωπος του δήμου Αθηναίων μπορεί να βρεθεί στην πόρτα του, αν το έχει ανάγκη. Έχουμε τη δυνατότητα να μεταφέρουμε κυρίως ηλικιωμένους σε εμβολιαστικά κέντρα. Μπορεί κάποιος να χρειάζεται φαγητό, να γίνει μια ένεση, να χρειάζεται μια διοικητική διευκόλυνση. Είναι σημαντικό να είμαστε όλοι μαζί», είπε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στο μπαλάκι των ευθυνών για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλές περιοχές της χώρας, ο κ. Μπακογιάννης είπε ότι «Εμείς δεν έχουμε κανένα ζήτημα με ηλεκτροδότηση στο δήμο Αθηναίων. Τις τελευταίες 48 ώρες ομολογώ ότι ασχολούμαι 100% με τον εκχιονισμό και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη. Ενδεχομένως πολλές φορές να έχετε ακούσει πολλούς από εμάς ότι πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τις αρμοδιότητες. Αυτό το συζητάμε τουλάχιστον από το 2010. Δυστυχώς δεν το έχουμε κάνει ακόμα. Έτσι όταν βρισκόμαστε σε στιγμές κρίσης, δημιουργείται μια εικόνα ανευθυνο-υπεύθυνων. Είναι η ώρα να προχωρήσουμε όλοι μαζί στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Και αυτό είναι κάτι που όλοι μπορούμε να καλωσορίσουμε».
«Είχαμε μια εξαιρετική συνεργασία με την Πολιτική Προστασία, την περιφέρεια Αττικής, την αστυνομία, την πυροσβεστική, όλους τους αρμόδιους φορείς. Προφανώς όλοι μας, συνολικά, ως πολιτικό σύστημα και ως αυτοδιοίκηση πρέπει να εξάγουμε συμπεράσματα, και τα παθήματα να γίνονται μαθήματα. Τουλάχιστον στην πόλη των Αθηνών δεν υπήρχε ασυνεννοησία», κατέληξε ο κ. Μπακογιάννης.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα