Μόσιαλος: «Δεν πέθανε από το εμβόλιο της Astra Zeneca ο εθελοντής»

7 mins read

Με ανάρτησή του στο Facebook ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας του LSE, Ηλίας Μόσιαλος, τόνισε ότι ο εθελοντής του εμβολίου της Οξφόρδης δεν πέθανε από το εμβόλιο καθώς του είχε χορηγηθεί το placebo.

Συγκεκριμένα έγραψε: «Ο Βραζιλιάνος εθελοντής που πέθανε συμμετείχε στην κλινική δοκιμή του εμβολίου της Astra Zeneca αλλά δεν είχε πάρει το εμβόλιο. Είχε πάρει εικονικό εμβόλιο».

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=199514971585043&id=100045796247437

Νωρίτερα, ένας από τους εθελοντές που συμμετείχε στην κλινική δοκιμή του εμβολίου που παρασκευάζουν η εταιρεία AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για την Covid-19 απεβίωσε, ανακοίνωσε η υγειονομική υπηρεσία Anvisa της Βραζιλίας.

Η υπηρεσία δεν διευκρίνισε την υπηκοότητα του εθελοντή. Σύμφωνα ωστόσο με το Πανεπιστήμιο του Σάο Πάουλο, το οποίο βοηθά στον συντονισμό της τρίτης φάσης της κλινικής δοκιμής, ήταν Βραζιλιάνος.

Η κλινική δοκιμή του εμβολίου που αναπτύσσουν η φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης θα συνεχιστεί στη Βραζιλία, παρά τον θάνατο ενός εθελοντή, ανακοίνωσε η βραζιλιάνικη υγειονομική υπηρεσία Anvisa.

Η υπηρεσία δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις για τον θάνατο του εθελοντή, επικαλούμενη το απόρρητο των πρωτοκόλλων.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα