ΑρχικήΕπικαιρότηταΜητσοτάκης σε Ερντογάν: Όποιες κι αν είναι οι διαφορές μας, είμαστε μαζί

Μητσοτάκης σε Ερντογάν: Όποιες κι αν είναι οι διαφορές μας, είμαστε μαζί

«Όποιες κι αν είναι οι διαφορές μας, είμαστε μαζί» ήταν το μήνυμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πιο συγκεκριμένα, πριν λίγη ώρα ο κ. Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο Πρόεδρο, λίγες ώρες μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στη Σάμο.

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωση για την επικοινωνία που είχε με τον Ερντογάν με ανάρτησή του στο Twitter. Σύμφωνα με την ανάρτησή του, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στον Τούρκο πρόεδρο για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους λόγω του σεισμού.

Ειδικότερα έγραψε: «Πριν λίγο κάλεσα τον πρόεδρο Ερντογάν προκειμένου να του μεταδώσω τα συλλυπητήρια για την τραγική απώλεια ζωών από τον σεισμό που χτύπησε και τις δυο χώρες. Όποιες κι αν είναι οι διαφορές μας, υπάρχουν στιγμές που οι πολίτες μας πρέπει να σταθούν ο ένας δίπλα στον άλλο»

Επικοινωνία Δένδια – Τσαβούσογλου

Από τη δική του πλευρά, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επικοινώνησε με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Όπως ανέφερε ο κ. Δένδιας σε ανάρτησή του στο Twitter: «Επικοινώνησα με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου και εξέφρασα την ετοιμότητα της  ελληνικής κυβέρνησης να αποσταλούν άμεσα δυνάμεις της ΕΜΑΚ στη  γειτονική χώρα.»

Ερντογάν σε Μητσοτάκη: «Η Τουρκία είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα»

Η Τουρκία είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα μετά τον ισχυρό σεισμό που συγκλόνισε το Ανατολικό Αιγαίο, τόνισε σε δήλωσή του ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως ανέφερε μια ανακοίνωση από τον εκπρόσωπο του γραφείου του Τούρκου προέδρου, «η τραγωδία έδειξε πόσο κοντά βρίσκονται οι δύο χώρες».