ΑρχικήΕπικαιρότηταΜητροπολίτης Ιερόθεος: «Είναι χειρότερη η Εκκλησία από το σούπερ μάρκετ;»

Μητροπολίτης Ιερόθεος: «Είναι χειρότερη η Εκκλησία από το σούπερ μάρκετ;»

Έντονο προβληματισμό προκαλεί το θέμα του ανοίγματος των εκκλησιών αλλά και η παρουσία πιστών στις λειτουργίες. Επάνοδο «όχι μόνο στην κανονικότητα αλλά και στην εκκλησιαστικότητα», αναμένει ο μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος, ο οποίος είναι και εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου, ενόψει των ανακοινώσεων του Πρωθυπουργού για την άρση των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία.

Σε δηλώσεις του  στον ΣΚΑΪ, ο κ. Ιερόθεος είπε μεταξύ άλλων ότι «εφόσον το πρόβλημα είναι στον συνωστισμό, εκεί θα λάβουμε όλα τα μέτρα, θα κάνουμε αυτά που μας έχουν υποδείξει. Τώρα αν έχουν άλλους λόγους δεν το γνωρίζω».

Σχολίασε ακόμη τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι οι εκκλησίες θα ανοίξουν σταδιακά και δεν θα ικανοποιηθεί το αίτημα που διατύπωσε στην επιστολή του ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Πρόσθεσε ότι μετά τις συνεχείς παρεμβάσεις του στα μέσα ενημέρωσης ένιωσε μια απογοήτευση. Επιπλέον, είπε:

«Τελικά τι είναι γι’ αυτούς η Εκκλησία; Τι είναι η Εκκλησία; Είναι ένα… σωματείο, είναι ένα σούπερ μάρκετ; Είναι χειρότερο από το σούπερ μάρκετ, χειρότερο από το κομμωτήριο; Τι είναι η Εκκλησία; Δεν είναι ένας θείος οργανισμός ο οποίος έχει παράδοση 20 αιώνων;».

Επισήμανε ακόμη ότι όλα αυτά τα λέει διότι γνωρίζει ότι η απόφαση που έστειλε η επιτροπή εμπειρογνωμόνων στον Πρωθυπουργό, «κινείται περίπου σε αυτά που λέει ο Αρχιεπίσκοπος χωρίς να θέτει θέμα πίστεως».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ