Μεταναστευτικό: Νέα ένταση και ρίψη δακρυγόνων στις Καστανιές Έβρου (video)

8 mins read

Στα ελληνοτουρκικά σύνορα σημειώθηκε άλλη μια νύχτα έντασης, με την ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης να συνεχίζεται σήμερα από νωρίς το πρωί.

Από την πλευρά της Τουρκίας έγιναν επιθέσεις τα μεσάνυχτα με στόχο να διασπαστεί ο φράχτης που έχει τοποθετήσει η Ελλάδα στα σύνορα της.

Παράλληλα, έπεφταν «βροχή» οι χειροβομβίδες κρότου λάμψης, φωτοβολίδες, αλλά και δακρυγόνα, ενώ ακούγονταν συνεχώς ριπές στρατιωτικών όπλων.

Σημειώνεται δε ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και η Αστυνομία συνεχίζουν να φρουρούν τα σύνορα και να σταματούν τις απόπειρες μεταναστών να μπουν στο ελληνικό έδαφος, ενώ συλλαμβάνουν όσους τελικά βρίσκουν πέρασμα και εισέρχονται στη χώρα μας.

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά 835 απόπειρες παράνομης εισόδου στην Ελλάδα απέτρεψαν οι ελληνικές αρχές στον Έβρο, από τις 6.00 το πρωί έως τις 6.00 το απόγευμα της Παρασκευής.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν 16 άτομα, οι περισσότεροι από το Πακιστάν, το Αφγανιστάν και το Μαρόκο, ενώ εμποδίστηκαν 835 απόπειρες παράνομης εισόδου στην ελληνική επικράτεια.

Την ίδια ώρα, από το πρωί του Σαββάτου, 29 Φεβρουαρίου, έως σήμερα (6/2) ο αντίστοιχος απολογισμός είναι ο εξής: Έχουν συλληφθεί 268 άτομα, ενώ έχει αποτραπεί η παράνομη είσοδος σε 38.480 περιπτώσεις.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα