ΑρχικήΕπικαιρότηταΜέσω social media οργανώθηκαν τα επεισόδια στο hot spot των Διαβατών

Μέσω social media οργανώθηκαν τα επεισόδια στο hot spot των Διαβατών

Από ένα γκρουπ στο Facebook ξεκίνησε η ομαδική προσπάθεια προσφύγων που κατέληξε στο κάλεσμα 500 Κούρδων από διάφορα σημεία, ακόμη και από την κεντρική και νότια Ελλάδα, έξω από το Κέντρο Φιλοξενίας των Διαβατών Θεσσαλονίκης.

Στόχος τους ήταν να συγκεντρωθεί ένας μεγάλος αριθμός προσφύγων για να ασκηθεί πίεση στις γειτονικές χώρες και να ανοίξουν τα σύνορα στην Ευρώπη. Στο σημείο έσπευσε η ΕΛΑΣ με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Όταν κάποιοι εκ των προσφύγων αποπειράθηκαν να διασχίσουν τη Συμμαχική Οδό για να υποδεχθούν κι άλλους πρόσφυγες ήρθαν αντιμέτωποι με τις αστυνομικές δυνάμεις που τους εμπόδισαν. Τότε υπήρξε μεγάλη ένταση με τους πρόσφυγες να πετάνε πέτρες προς τους αστυνομικούς και τους αστυνομικούς να προχωρούν σε χρήση χημικών και κρότους λάμψης.

Η αστυνομία προέβη στην προσαγωγή τριών ατόμων. Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε.

Σημειωτέον ότι νωρίτερα στο σημείο βρέθηκε ο υπεύθυνος του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νίκος Ραγκος, ο οποίος τόνισε πως το υπουργείο έχει ως πρόθεση να πείσει τους μετανάστες να επιστρέψουν στις δομές ή στα διαμερίσματα ή στα ξενοδοχεία από όπου ξεκίνησαν, αφού δεν υπάρχει η δυνατότητα να περάσουν τα σύνορα. Για την υπόθεση είχε εκδώσει αναλυτική προειδοποίηση η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.