ΑρχικήΕπικαιρότηταΜεγάλη πυρκαγιά στο Μαρτίνο Φθιώτιδας - Πέρασαν την εθνική οδό οι φλόγες

Μεγάλη πυρκαγιά στο Μαρτίνο Φθιώτιδας – Πέρασαν την εθνική οδό οι φλόγες

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στο Μαρτίνο Φθιώτιδας, το μεσημέρι της Παρασκευής, με τις φλόγες, μάλιστα, να περνούν την εθνική οδό.

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, μιλώντας στον ρ/σ «ΘΕΜΑ 104,6», τόνισε το απόγευμα ότι  δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή, ενώ πνέουν ήπιοι άνεμοι και η φωτιά καίει  χαμηλή βλάστηση. Δήλωσε επίσης ότι υπάρχει καλή ανάπτυξη δυνάμεων, τόσο επίγειων όσο και εναέριων.

Περίπου στις 20.00 τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο το μέτωπο που απειλούσε το χωριό, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, και η μάχη επικεντρώθηκε στο μέτωπο στο ρεύμα προς Αθήνα, από όπου εκτιμάται ότι ξεκίνησε η φωτιά.

Αυτήν την ώρα δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, παρά μόνο διάσπαρτες εστίες, για τις οποίες παραμένουν σε επιφυλακή οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Για προληπτικούς λόγους διακόπηκε η κυκλοφορία στην εθνική οδό και η κίνηση των οχημάτων διοχετεύτηκε σε παρακαμπτηρίους.

Ειδικότερα, η Τροχαία εκτρέπει την κυκλοφορία από τον κόμβο του Μαρτίνου έως τον κόμβο στην περιοχή του Κάστρου και οι οδηγοί κινούνται μέσα από τα χωριά Μαρτίνο, Λάρυμνα, ‘Αγιος Ιωάννης, Κόκκινο για να βγουν και πάλι στην εθνική οδό.

Για τον έλεγχο της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκε μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής, η οποία ενισχύθηκε το απόγευμα με 70 πυροσβέστες, 20 οχήματα, 4 πεζοπόρα τμήματα, 5 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν 4 υδροφόρες και 2 μηχανήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης.