ΑρχικήΕπικαιρότηταΜαγιορκίνης: Δεν απαιτείται αρνητικό τεστ κορωνοϊού για το εμβόλιο της γρίπης

Μαγιορκίνης: Δεν απαιτείται αρνητικό τεστ κορωνοϊού για το εμβόλιο της γρίπης

Στην παραφιλολογία πως απαιτείται αρνητικό τεστ κορωνοϊού προκειμένου να κάνει κανείς το εμβόλιο της γρίπης απάντησε ο Επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης.
Στο πλαίσιο της ζωντανής ενημέρωσης για την πορεία του κορωνοϊού, ο κ. Μαγιορκίνης ξεκαθάρισε πως δεν έχουν αλλάξει οι οδηγίες για τον εμβολιασμό, δεν απαιτείται αρνητικό τεστ για την διεξαγωγή του και δεν υπάρχει κανένας επιστημονικός λόγος γι’ αυτό.
Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου λίγο αργότερα, ο καθηγητής μίλησε με περισσότερες λεπτομέρειες για το εν λόγω θέμα. Ο κ. Μαγιορκίνης εξήγησε δεν υπάρχει λόγος κάποιος να μην κάνει το εμβόλιο της γρίπης. Όπως ανέφερε, υπάρχουν αντενδείξεις αν κάποιος έχει πυρετό για κάποια συγκεκριμένα εμβόλια, όμως επεσήμανε πως το εμβόλιο της γρίπης δεν είναι ένα από αυτά.
Οι λόγοι που αντενδείκνυται ο εμβολιασμός με πυρετό
Ακόμη, ο καθηγητής τόνισε πως ο λόγος μιας τέτοιας αντένδειξης είναι ότι το εμβόλιο θα έχει λιγότερη αποτελεσματικότητα. Ειδικότερα, είπε: «Ωστόσο, το εμβόλιο αυτό, δεν ανήκει στα συγκεκριμένα εμβόλια που δεν είναι καλό να γίνονται αν κάποιος έχει πυρετό».
Επιπροσθέτως, παρέπεμψε τους πολίτες στους παιδιάτρους και τους παθολόγους, οι οποίοι, όπως είπε, γνωρίζουν πολύ καλά ποια είναι τα εμβόλια αυτά. Ο λόγος ωστόσο, που αντενδείκνυται, δεν είναι ότι τα εμβόλια γίνονται πιο επικίνδυνα, πρόσθεσε.
Πότε ξεκινά η συνταγογράφηση του εμβολίου της γρίπης
Αναφερόμενος στο ίδιο θέμα, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, συνέστησε πως ο εμβολιασμός θα πρέπει να γίνει μετά τα μέσα Οκτωβρίου. Όσο πιο αργά εμβολιαστούμε, τόσο πιο εύκολο θα είναι να χτίσουμε το τείχος προστασίας που χρειαζόμαστε, τόνισε.
Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τον κ. Κοντοζαμάνη, δεν τίθεται θέμα ανεπάρκειας εμβολίων της γρίπης και τη Δευτέρα (28-09) ξεκινά η συνταγογράφηση. Πρέπει να συνηθίσουμε, όπως αυτή την περίοδο, πως κάθε φάρμακο και τα εμβόλια θα πρέπει να χορηγούνται μόνο με ιατρική συνταγή.