Lock Down στη χώρα – Ανοιχτά μόνο καταστήματα τροφίμων και φαρμακεία

9 mins read

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανακοίνωσε το κλείσιμο όλων των καταστημάτων, με εξαίρεση τα καταστήματα τροφίμων και φαρμακεία.

Όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας, τα κρούσματα έχουν φτάσει τα 190 στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας αυξήθηκαν κατά 73. Τα 36 κρούσματα είναι υπό διερεύνηση. Συνολικά 11 είναι τα λεγόμενα «ορφανά», τα εννέα εξ αυτών στην Αττική. Πέντε άτομα νοσούν σοβαρά και αυτή την ώρα είναι διασωληνωμένοι.

«Θα κάνουμε ότι χρειαστεί, θα εφαρμόσουμε όποιοι μέτρο χρειαστεί, προκειμένου να προστατεύσουμε τους συνανθρώπους μας» τόνισε σχετικά ο υπουργός Υγείας, Βασίλης.

Έτσι λοιπόν, αποφασίστηκε να κλείσουν όλα τα εμπορικά κέντρα, όλα τα καφέ, μπαρ, η εστίαση εκτός από delivery, κέντρα αισθητικής, αθλητικές εγκαταστάσεις.

Ανοιχτά παραμένουν σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και καταστήματα λιανικού εμπορίου.

Ειδικότερα,

Τα καταστήματα που κλείνουν:

Εμπορικά κέντρα καφέ, μπαρ και καφετέριες, μαγαζιά εστίασης εκτός ντελίβερι και take away, βιβλιοθήκες, μουσεία, αθλητικοί χώροι, κέντρα αισθητικής.

 Ποια παραμένουν ανοιχτά:

Τα καταστήματα που πωλούν τρόφιμα, τα σούπερ μάρκετ, οι φούρνοι, τα ζαχαροπλαστεία (εφόσον δεν διαθέτουν τραπεζοκαθίσματα) και οι ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας.

Ενδεικτικά αυτό που τονίστηκε από τη συνέντευξη Τύπου είναι ότι λουκέτο μπαίνει όπου μπορεί κάποιος να καθίσει. Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση προσπαθεί να μειώσει τη μετάδοση του φονικού ιού .

Facebook Comments

Τελευταία Νέα