Λινού: «Οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ κινδυνεύουν – Πρέπει να βρούμε και άλλα μέτρα»

στην Επικαιρότητα
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, χαρακτηρίζει «ως εξαιρετικά δύσκολη» την κατάσταση  στην Ελλάδα, αναφορικά με τον κορωνοϊό, τονίζοντας πως πρέπει να βρεθούν και άλλα μέτρα αναχαίτισης.

Η κ. Λινού  τονίζει ότι «πρέπει να προσπαθήσουμε πάρα πολύ για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους φίλους μας».

Αναφερόμενη στα μέτρα είπε ότι «επαρκούν αλλά η νόσος είχε διασπαρθεί σε όλα τα σπίτια, σε όλες τις οικογένειές μας. Και στους χώρους εργασίας δεν εφαρμόζεται η τηλεργασία επαρκώς. Καλούν τον κόσμο στα γραφεία στις δημόσιες υπηρεσίες».

Ακόμη, χαρακτήρισε καθοριστικό να παραμένουν ανοικτά τα παράθυρα καθώς  τα περισσότερα κρούσματα διασπείρονται σε κλειστους χώρους, ενώ, παράλληλα αναφέρθηκε και στις νέες μελέτες στην Αγγλία όπου αυξάνονται τα κρούσματα και στα σούπερ μάρκετ και υπογράμμισε πως οι εργαζόμενοι σε αυτά κινδυνεύουν.

Επιπλέον, προτείνει τα ψώνια να γίνονται με διανομείς και όχι με φυσική παρουσία στα σούπερ μάρκετ.

Όσο για το πότε θα βελτιωθεί αυτή η κατάσταση παραδέχθηκε πως «κανείς δεν ξέρει πότε θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Δεν έχουμε μελέτες για να ξέρουμε που πρέπει να παρέμβουμε. Υπάρχει πρόβλημα. Ανησυχώ για το ηθικό των λειτουργών υγείας, μην μπούμε σε κατάσταση burn out». 

Επίσης, η καθηγήτρια επιδημιολογίας υπογράμμισε πως θα πρέπει τα τεστ για τον κορωνοϊό να γίνονται δωρεάν και πως θα πρέπει ακόμη και τα ψώνια να γίνονται με διανομείς και όχι με φυσική παρουσία στο σούπερ μάρκετ. Για τα σχολεία τόνισε πως «ίσως να ανοίξουμε τα δημοτικά, όχι τα γυμνάσια και τα λύκεια».

Για το εμβόλιο η κ. Λινού σημειώνει πω πρέπει αρχικά να πείσουμε τον κόσμο που ανήκει στο αντιεμβολιαστικό κίνημα «Να μελετήσουμε τι είναι αυτό που θα τους πείσει» είπε χαρακτηριστικά.

Διευθυντής ΜΕΘ Παπανικολάου: Είμαστε στην κόψη του ξυραφιού

Για την οριακή κατάσταση στη Θεσσαλονίκη μίλησε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου κ. Καπράβελος.

Ο κ. Καπράβελος τόνισε χαρακτηριστικά:«Δεν ξημέρωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Έχουμε 44 κλίνες ΜΕΘ με 65 εξειδικευμένους εξουθενωμένους γιατρούς και νοσηλεύτριες εξουθενωμένες και πολύ λίγες. Είμαστε στην κόψη του ξυραφιού! Ήταν η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου».

Facebook Comments

Τελευταια από Επικαιρότητα

Go to Top