Λινού: «Λάθος το κλείσιμο στα σπίτια» – Αμφισβήτησε την απαγόρευση από τις 6

7 mins read

H καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, χαρακτήρισε λάθος το κλείσιμο των ανθρώπων στα σπίτια, αμφισβητώντας με αυτό τον τρόπο το μέτρο της απαγόρευσης από τις 6 το απόγευμα που ισχύει σε πολλές κόκκινες περιοχές και τα σαββατοκύριακα στην Αττική.
Η κ. Λινού, μιλώντας στον ΑΝΤ1, υποστήριξε ότι « όταν όλα είναι κλειστά το να κλείνουμε τους ανθρώπους σε κλειστούς χώρους δημιουργούμε συνθήκες μετάδοσης του κορωνοϊού».
Και πρόσθεσε ότι «οι άνθρωποι θα πρέπει να ενθαρρύνονται να κυκλοφορούν και να περπατάνε στα πάρκα ή την ύπαιθρο χωρίς όμως να συνωστίζονται, τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις». 
Μάλιστα είπε χαρακτηριστικά ότι θα ήταν καλύτερο να κυκλοφορούν και να περπατάνε οι άνθρωποι παρά να κυκλοφορούν τα αυτοκίνητα.
Η Αθηνά Γληνού επισήμανε ακόμα ότι δεν χρειάζονται πιο αυστηρά απαγορευτικά μέτρα αλλά ενίσχυση των μέσων μεταφοράς, αύξηση της τηλεργασίας και πάρα πολλά στοχευμένα τεστ στους χώρους εργασίας και τα σχολεία.
Ειδικά για τα ΜΜΜ, η καθηγήτρια Ιατρικής τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία μελέτη που να λέει ότι δεν δημιουργούν τεράστιους κινδύνους μετάδοσης.

Facebook Comments