ΑρχικήΕπικαιρότηταΛέσβος: Συναγερμός για οικογένεια με κορωνοϊό - Έκλεισε το Κέντρο Υγείας

Λέσβος: Συναγερμός για οικογένεια με κορωνοϊό – Έκλεισε το Κέντρο Υγείας

Συναγερμός έχει σημάνει στη Λέσβο, καθώς μία ολόκληρη οικογένεια βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.

Όπως έγινε γνωστό πρόκειται για ένα ζευγάρι από το Πλωμάρι της Λέσβου, που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στη Γεωργία, ενώ θετικό βρέθηκε και το παιδί τους, σημειώνοντας νόσησε και ένας ακόμη συγγενής.

Ένας από τους νοσούντες εργαζόταν σε καφετέρια, η οποία έκλεισε μαζί με το Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου στο οποίο η οικογένεια είχε πάει για εξετάσεις. Στην τοπική κοινότητα είναι διάχυτη η ανησυχία και για άλλα κρούσματα ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ιχνηλάτησης.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το ζευγάρι είχε ταξιδέψει πρόσφατα στη Γεωργία, από την οποία κατάγεται η γυναίκα, και επέστρεψε στο νησί στις 13 Ιουλίου. Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» είχαν υποβληθεί σε τεστ για COVID-19 και βρέθηκαν αρνητικοί.

Όμως, λίγες μέρες αργότερα, και ενώ είχαν επιστρέψει πλέον στο Πλωμάρι, ο ένας από τους δύο εμφάνισε χαμηλό πυρετό και υποβλήθηκαν αμφότεροι σε νέο τεστ, στο οποίο βρέθηκαν θετικοί. Θετικό επέστρεψε και το δείγμα του 10χρονου παιδιού τους που δεν είχε ταξιδέψει μαζί τους, καθώς και ενός ακόμη συγγενής πρώτου βαθμού του άνδρα.

Ο εν λόγω συγγενής εργάζεται σε καφετέρια του Πλωμαρίου και είχε παρουσιάσει ύποπτα συμπτώματα. Η καφετέρια και το κέντρο υγείας έκλεισαν και αμέσως τέθηκε σε εφαρμογή το πρωτόκολλο για καραντίνα και ιχνηλάτηση όλων των επαφών, με την συνδρομή της αστυνομίας. Το Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου παραμένει κλειστό, έως ότου γίνει απολύμανση.

Ο αντιδήμαρχος Πλωμαρίου του Δήμου Μυτιλήνης, Δημήτρης Βαρβαγιάννης, δήλωσε ότι «Δεν υπάρχει πανικός. Οι άνθρωποι είναι κλεισμένοι στο σπίτι τους, σε καραντίνα και έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη μη διασπορά του ιού».