Ξέσπασμα μητέρας Ε. Τοπαλούδη: «Η τιμωρία αυτή δεν είναι αμείλικτη ούτε παραδειγματική»

12 mins read

Η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη δήλωσε, σε σημερινή της συνέντευξη, ότι «η Ελένη δεν γυρνάει όποια κι αν ήταν η ποινή», μετά την απόφαση του Δικαστηρίου εχθές να καταδικάσει τους δύο βιαστές και δολοφόνους της άτυχης φοιτήτριας σε ισόβια.

Η κ. Τοπαλούδη, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε ότι «Αποδόθηκε η Δικαιοσύνη που έπρεπε, στο βαθμό που έπρεπε με την ανώτερη των ποινών».

Υπενθυμίζεται ότι εχθές, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, ομόφωνα επέβαλε στον καθένα από τους δύο κατηγορούμενους τη μέγιστη προβλεπόμενη ποινή, δηλαδή ισόβια για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας και 15 έτη κάθειρξης για το αδίκημα του ομαδικού βιασμού.

Οι δυο κατηγορούμενοι, ο 23χρονος Ροδίτης και ο 21χρονος αλβανικής καταγωγής συγκατηγορούμενός του «υποδέχθηκαν» την απόφαση αμίλητοι με ψυχραιμία ή ενδεχομένως ψυχρότητα.

H μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη ζήτησε τα ισόβια «να είναι πραγματικά ισόβια» και όσο ζουν οι δολοφόνοι του παιδιού της να παραμείνουν στη φυλακή, προκειμένου και άλλοι εν δυνάμει βιαστές και εγκληματίες να παραδειγματιστούν και να φοβηθούν.

Τόνισε δε «Η τιμωρία αυτή δεν είναι αμείλικτη ούτε παραδειγματική. Σε 8 χρόνια αυτοί οι στυγνοί εγκληματίες μπορεί να παίρνουν άδεια να πάνε στο νησί τους, την υπέροχη Ρόδο… Εμένα όμως με υποχρέωσαν σε έναν αιώνιο θάνατο. Έκαναν το σπίτι μου φυλακή και το δωμάτιο κελί μου».

Για τη διαδικασία της δίκης η ίδια δήλωσε ικανοποιημένη, ενώ υποστήριξε την Εισαγγελέα λέγοντας ότι: «Απέδειξε ότι είναι εισαγγελέας με μεγάλα γράμματα και δεν μπορεί να την κακολογούν. Έχει τεράστια μόρφωση και ανάστημα».

Η μητέρα της αδικοχαμένης Ελένης ξέσπασε στη συνέχεια για τους δράστες αλλά και τους γονείς τους, ενώ ο θείος της τόνισε ότι εάν υπήρχε μια μικρή μεταμέλεια από πλευράς των δραστών και των οικείων τους, θα ήταν διαφορετική και η δική τους στάση.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα