ΑρχικήΕπικαιρότηταΞ. Καπόρη: «Για τη Roche, η φήμη αποτελεί πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο»

Ξ. Καπόρη: «Για τη Roche, η φήμη αποτελεί πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο»

Με αφορμή τη διεξαγωγή της Hμερίδας «Reputation Pharma 2019: Εξέλιξη Φήμης Φαρμακευτικού κλάδου στην Ελλάδα», η External Affairs Director της Roche Hellas Ξένια Καπόρη σχολιάζει το τι σημαίνει καλή φήμη για την Roche Hellas αλλά και πώς την διεκδικεί.

Όπως αναφέρει, «για τη Roche, μια πρωτοπόρο εταιρεία στο χώρο του φαρμάκου, η φήμη αποτελεί πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο. Είναι κάτι που έχει χτιστεί μέσα από 120 χρόνια δραστηριότητας, για την προαγωγή της επιστήμης και την ανάπτυξη φαρμάκων και διαγνωστικών που αλλάζουν τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων. Θεωρούμε, λοιπόν, ευθύνη μας να την προστατεύουμε και να την ενισχύουμε».

Σημειώνει μάλιστα ότι «η κοινωνία, οι ασθενείς, οι επαγγελματίες υγείας, οι εργαζόμενοι, οι συνεργάτες μας και όλοι όσοι εμπλέκονται στο χώρο της υγείας, περιμένουν από εμάς να πράττουμε το σωστό. Κι αυτό έχουμε δεσμευθεί να κάνουμε καθημερινά, λειτουργώντας με οδηγό τις εταιρικές μας αξίες: ακεραιότητα, τόλμη και πάθος, κάνοντας τώρα αυτό που θα χρειαστούν οι ασθενείς στο μέλλον».

Αναφορικά με το ποια είναι τα συστατικά της φήμης σε μια φαρμακευτική εταιρεία και τι κάνει η Roche Hellas για αυτό, η κυρία Καπόρη επεσήμανε ότι «για μια φαρμακευτική εταιρεία, η φήμη διαμορφώνεται με βάση κριτήρια όπως η δέσμευση στην έρευνα και την ανάπτυξη υψηλής ποιότητας προϊόντων, η εστίαση στις ανάγκες του ασθενή, η διαφάνεια και η ακεραιότητα, η ενεργός παρουσία στην κοινωνία, η υπεύθυνη συμμετοχή στο δημόσιο διάλογο».

Στη συνέχεια προσθέτει ότι «στη Roche Hellas δίνουμε έμφαση σε κάθε έναν από αυτούς τους τομείς. Λειτουργούμε με επίκεντρο τον άνθρωπο και με στόχο να διασφαλιστεί ότι όλοι οι ασθενείς θα έχουν πρόσβαση στις θεραπείες που χρειάζονται».

«Προσπαθούμε να ενημερώνουμε το κοινό για την αποστολή και τις αξίες μας, εφαρμόζουμε αυστηρές αρχές δεοντολογίας, αναλαμβάνουμε πολύπλευρη δράση στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, επενδύουμε στην αμφίδρομη επικοινωνία και στη συνεργασία με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη», καταλήγει η κυρία Καπόρη.