Κρίσιμη η επέτειος του Πολυτεχνείου – Οι μεγάλες ανησυχίες της ΕΛΑΣ

16 mins read

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ελληνική Αστυνομία για την επέτειο του Πολυτεχνείου την Κυριακή, σε συνδυασμό με τις συλλήψεις μελών της Επαναστατικής Αυτοάμυνας την περασμένη εβδομάδα, αλλά και την χθεσινή επιχείρηση σε τρεις υπό κατάληψη χώρους στην ΑΣΟΕΕ.

Εξού και η απόφαση της Συγκλήτου του Οικονομικού Πανεπιστημίου χθες, μετά την αστυνομική επιχείρηση της ΕΛΑΣ, να παραμείνει κλειστή η ΑΣΟΕΕ μέχρι τις 17 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότεροι από πέντε χιλιάδες αστυνομικοί θα διατεθούν για τα μέτρα ασφαλείας εν όψει της επετείου του Πολυτεχνείου με τις εκδηλώσεις να κορυφώνονται την ερχόμενη Κυριακή με τη καθιερωμένη πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Πολυτεχνείο και ΑΣΟΕΕ θα είναι στο επίκεντρο της προσοχής από την ΕΛΑΣ.

Αυξημένη αστυνομική παρουσία θα υπάρχει και σε υπουργεία, στη Βουλή και σε πρεσβείες που βρίσκονται κατά μήκος της διαδρομής.

Οι συμβουλές προς τους αστυνομικούς εν όψει Πολυτεχνείου είναι «να υπάρχει αποφυγή πανικού και διατήρηση της ψυχραιμίας, αποφυγή μετακινήσεων κατά μόνας σε περιοχές αγνώστου ή υψηλού επιπέδου κινδύνου, αποφυγή τοποθέτησης οποιουδήποτε αντικειμένου σε ΙΧΕ αυτοκίνητα που υποδηλώνουν αστυνομική ιδιότητα, σχολαστικός έλεγχος υπηρεσιακών και ιδιωτικών αυτοκινήτων πριν από την επιβίβαση για τον εντοπισμό ενδεχομένως υπόπτων αντικειμένων».

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. σημείωναν πως μέχρι την Κυριακή δεν αποκλείεται να υπάρξουν καταδρομικές επιθέσεις στα Εξάρχεια αλλά και σε άλλα σημεία στο κέντρο της Αθήνας με στόχο αστυνομικούς όπου συνέβη πρόσφατα με τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Επίσης, εκφράζουν φόβους και για πιθανά «χτυπήματα» σε άλλες περιοχές του Λεκανοπεδίου καθώς έχει ενταθεί η αστυνόμευση στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Εν τω μεταξύ την εμφάνιση τους στους δρόμους της Αθήνας αναμένεται να κάνουν από σήμερα οι πρώτοι αστυνομικοί της νεοσύστατης ομάδας μοτοσικλετιστών που είναι η συνέχεια της ομάδας «Δέλτα». Η ομάδα ΟΠΚΕ θα χρησιμοποιηθεί άμεσα για τις ανάγκες ασφαλείας της επετείου του Πολυτεχνείου, και την αντιμετώπιση επιθέσεων σε στατικές δυνάμεις περιφρούρησης εκκενωμένων καταλήψεων, που έχουν κλιμακωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα. Θα κινούνται, σε 6ωρες βάρδιες, κυλιόμενα σε 5 διαφορετικούς τομείς του αστικού ιστού ανάλογα με προγραμματισμένες συγκεντρώσεις, αστυνομικές επιχειρήσεις και ελέγχους, εκτός έκτακτων γεγονότων που θα τους στέλνει το κέντρο επιχειρήσεων.

Facebook Comments