Κουφοντίνας: “Είμαι δίπλα από το νεκροτομείο, απάνθρωπη η μεταχείρισή μου”

στην Επικαιρότητα
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Τις συνθήκες νοσηλείας του καταγγέλλει με δήλωσή του ο Δημήτρης Κουφοντίνας. Με επιστολή του προς τον Διευθυντή του Νοσοκομείου – όπου συμπληρώνει σήμερα μια εβδομάδα απεργίας πείνας  μετά το εισαγγελικό βέτο στην άδειά του- σημειώνει πως αν δε μεταφερθεί σε άλλο θάλαμο επιθυμεί να επιστρέψει στις φυλακές.

Στην επιστολή του αναφέρει:

“Προς τον Διευθυντή

Δέχτηκα να μεταφερθώ στο νοσοκομείο σας, μετά από πιέσεις, προκειμένου να υπάρχει κατάλληλο νοσηλευτικό περιβάλλον (υποστήριξη νοσηλευτικού προσωπικού), δεδομένου ότι είμαι από 2/5 σε απεργία πείνας. Οι συνθήκες διαμονής μου εδώ, στην αποθήκη του 2ου υπογείου του κτιρίου του νοσοκομείου, δίπλα από το νεκροτομείο, συνιστούν απάνθρωπη μεταχείριση και βασανισμό.

Γι΄αυτό

Ζητώ  να  μεταφερθώ άμεσα σε κατάλληλη κλινική του νοσοκομείου, ώστε να υπάρχει παρουσία νοσηλευτών υποβοήθησης στην κάλυψη των στοιχειωδών ατομικών αναγκών.

ΑΛΛΙΩΣ ΔΗΛΩΝΩ

Ότι δεν θέλω να παραμείνω άλλο στο νοσοκομείο σας και δηλώνω και υπογράφω με κάθε ευθύνη μου ότι  θέλω να επιστρέψω άμεσα στην ΕΑΚΝ Κασσαβέτειας, στον  χώρο κράτησης μου  και όπου θα συνεχίσω την απεργία πείνας.

ΚΑΙ

Μέχρι τότε δεν θα δεχθώ καμία επίσκεψη και παρακολούθηση από οποιονδήποτε γιατρό ή νοσηλευτή του νοσοκομείου σας, που θεωρώ  εκ των προτέρων προσχηματική και προσβλητική και

Δηλώνω  ότι κάθε  τέτοια  προσπάθεια  συνιστά βίαιη και αναγκαστική νοσηλεία η οποία δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη θέληση μου,  στην οποία δεν συναινώ.

Η παρούσα δήλωση δεν στρέφεται σε καμία περίπτωση κατά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που κάνει ευσυνείδητα μέσα στις αντίξοες αυτές συνθήκες τη δουλειά του.

9/5/2019

Δημήτρης Κουφοντίνας

2ο Υπόγειο”

 

Facebook Comments

Τελευταια από Επικαιρότητα

Go to Top