Κορωνοϊός: Αυξήθηκαν σε 52 οι νεκροί στη χώρα – Απεβίωσε γυναίκα στην Πέλλα

19 mins read

Μεγαλώνει η μαύρη λίστα των θυμάτων από το νέο κορωνοϊό στη χώρα μας. Στους 52 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών καθώς κατέληξε γυναίκα από τη Φουστάνη Πέλλας.

Σύμφωνα με κατοίκους της Φουστάνης που επικαλείται το pellanews.gr η άτυχη γυναίκα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Την είδηση ανακοίνωσε μέσα από τη σελίδα του στο Facebook ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες η 78χρονη έφτασε στη Φούστανη από την Θεσσαλονίκη, όπου και διέμενε μόνιμα στις 25 Μαρτίου, ενώ λίγες μέρες αργότερα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου διαγνώστηκε με τον κορωνοϊό.

Η γυναίκα από την Πέλλα δεν είναι όμως το μόνο θύμα σήμερα. Το πρωί έγινε γνωστό πως ένας 51χρονος από την Καστοριά, άφησε την τελευταία του πνοή.

Πρόκειται για τον έβδομο θάνατο ασθενούς με τον ιό από την περιοχή της Καστοριάς.

Ο 51χρονος, ήταν γυμναστής και άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ της Τετάρτης, ενώ είχε υποκείμενα νοσήματα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας, πατέρας τεσσάρων παιδιών, είχε διακομισθεί πριν από περίπου δύο εβδομάδες στο Νοσοκομείο Παπανικολάου στην Θεσσαλονίκη.

Τις τελευταίες ημέρες η κατάσταση της υγείας επιδεινώθηκε, χρειάστηκε να διασωληνωθεί και τελικά κατέληξε αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Με τον θάνατο αυτό ο αριθμός των θυμάτων έφτασε τους 53 στην χώρα, καθώς χθες ο Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε την απώλεια ενός ακόμη πολίτη.

Σε καραντίνα χωριά στην Καστοριά

Μεγάλες αλλαγές στην καθημερινότητα των κατοίκων της Μεσοποταμίας Καστοριάς φέρνει η καραντίνα που επιβλήθηκε μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα κορωνοϊού στην περιοχή.

Στην δημοτική ενότητα Μεσοποταμίας ανήκουν τα χωριά Οινόη, Αγία Κυριακή και Μεσοποταμία, όπου καταγράφηκαν περιστατικά COVID-19, και στην ευρύτερη περιοχή που έχει τεθεί σε καραντίνα συνολικά διαμένουν περίπου 5.000 άνθρωποι.

 

81 νέα κρούσματα, 90 σε ΜΕΘ

Μετά τον τελευταίο απολογισμό, βρέθηκαν 81 επιπλέον κρούσματα. Σε αυτά δεν υπολογίζονται τα κρούσματα που έχουν ανιχνευτεί σε πλήρωμα κρουαζιερόπλοιου που βρίσκεται στον Πειραιά, το οποίο έχει 380 επιβάτες συνολικά.

Ηδη όσοι βρίσκονται στο πλοίο έχουν δώσει δείγματα και αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Με τα 81 χθεσινά κρούσματα, ο συνολικός αριθμός φτάνει τα 1.415.

Οπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας χθες, 90 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, με την μέση ηλικία τους είναι τα 66 έτη. Από τους 90, οι 14 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Επίσης, το 57% έχει υποκείμενο νόσημα, ενώ 6 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Από το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων νοσηλεύεται το 20% με 25%, όπως τόνισε στους δημοσιογράφους ο κ. Τσιόδρας, αριθμός δηλαδή που αντιστοιχεί δηλαδή σε περίπου 300 ασθενείς.

Τέλος, όσον αφορά τους θανάτους, η μέση ηλικία ήταν τα 72 έτη με 39 άνδρες και 12 γυναίκες. Το 94% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και μεγάλη ηλικία.

Παράλληλα, έχουν διενεργηθεί έως σήμερα 17.350 εργαστηριακά τεστ.

Facebook Comments