ΑρχικήΕπικαιρότηταΚορωνοϊός: Άλμα στην ανάπτυξη του εμβολίου από την Οξφόρδη

Κορωνοϊός: Άλμα στην ανάπτυξη του εμβολίου από την Οξφόρδη

Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης ανακοίνωσαν ένα σημαντικό άλμα στην ανάπτυξη εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, οι δοκιμές σε ανθρώπους συνεχίζονται, ενώ δεν αποκλείεται το εμβόλιο να είναι έτοιμο το Σεπτέμβριο.

Επιτυχίες αποδείχθηκαν δοκιμές σε ανθρώπους του σκευάσματος εμβολίου κατά του Covid 19,της ερευνητικής ομάδας της Οξφόρδης. Πρόκειται για μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δηλώνει εκπρόσωπος της ιατρικής επιθεώρησης Lancet.

Τα αποτελέσματα από τις δοκιμές σε ανθρώπους, δείχνουν πως το σκεύασμα του εμβολίου προκαλεί «έκρηξη» των αντισωμάτων και των κυττάρων, τα οποία πρωταγωνιστούν στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος του ανθρώπου.

Σε συνεργασία Οξφόρδης – AstraZeneca

Αξιόπιστη πηγή από την ομάδα έρευνας της Οξφόρδης, θεωρεί τον συνδυασμό αντισωμάτων και κυττάρων Τ, απαραίτητο για την αντίσταση του σώματος στον ιό.

Οι επιστήμονες υπολογίζουν πως αν το επόμενο βήμα δοκιμής του σκευάσματος σε 1.000 εθελοντές έχει θετικά αποτελέσματα, το εμβόλιο θα είναι έτοιμο το Σεπτέμβριο. Η κλινική έρευνα για την ανάπτυξη εμβολίου κατά του κορωνοϊού, πραγματοποιείται σε συνεργασία με την φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca και χρηματοδοτείται από τη βρετανική κυβέρνηση.