ΑρχικήΕπικαιρότηταΚορωνοϊός: 31 νέα κρούσματα, 495 συνολικά, 84 «απροσδιόριστης» μετάδοσης

Κορωνοϊός: 31 νέα κρούσματα, 495 συνολικά, 84 «απροσδιόριστης» μετάδοσης

Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα, ενώ ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς εξήγγειλε νέα μέτρα.

 

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Τσιόδρας, εντοπίστηκαν 31 νέα κρούσματα στην Ελλάδα, ενώ ο συνολικός τους αριθμός έχει ανέλθει σε 495. Τα 84 κρούσματα είναι «απροσδιόριστης» μετάδοσης, ενώ σημειώνεται ότι τα περισσότερα κρούσματα είναι στην Αττική.

Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε ότι έχουν ελεγχθεί μέχρι τώρα περισσότερα από 7200 δείγματα. Νοσηλεύονται στις ΜΕΘ 90 ασθενείς, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι 19 άτομα έχουν πάρει εξιτήριο.

Σύσταση για αποφυγή ταξιδιών στα νησιά και την επαρχία

Ακόμη, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι «Δεν μπορεί να έχουμε περίπτωση στα Δωδεκάνησα και η μόνη επαφή με τη νόσο να είναι επισκέπτης από την Αθήνα», τόνισε ο κ. Τσιόδρας. «Το ελάχιστο που μπορείτε να κάνετε είναι να μην έρθετε με κανέναν σε επαφή εκεί που ταξιδεύετε. Δεν είναι διακοπές. Αυτές οι συμπεριφορές δυσκολεύουν την προσπάθειά μας. Πόσες φορές πρέπει άραγε να το ξαναπώ».

Κλείνουν οι λαϊκές αγορές το Σάββατο -Τι αλλάζει στα σούπερ μάρκετ

Με την σειρά του ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε νέα μέτρα για τον περιορισμό του κορωνοϊού.

Όπως ανακοίνωσε, κλειστές θα παραμείνουν όλες οι λαϊκές αγορές, ενώ από Δευτέρα μόνο οι μισοί παραγωγοί θα βρίσκονται σε αυτές, κρατώντας αποστάσεις 5 μέτρων.

Ακόμη, γνωστοποίησε ότι η αλλάζουν τα περιοριστικά μέτρα και στα σουπερμάρκετ και πλέον θα βρίσκεται ένας πελάτης ανά 15 τ.μ., αντί 10 τ.μ. που ίσχυε μέχρι σήμερα. Ο Νίκος Χαρδαλιάς υπογράμμισε, εκ νέου, τη σημασία του «μένουμε σπίτι» για τον περιορισμό του κορωνοϊού.

Τόνισε δε ότι «Κάποιοι αγνοούν τις συστάσεις και η ελληνική Πολιτεία ξέρει ποια οχήματα περνούν τα διόδια. Από την συμπεριφορά μας θα καθοριστεί ποια επιπλέον μέτρα θα πάρουμε».

Παράλληλα, επισήμανε «αν δεν σταματήσουμε να κινούμαστε χωρίς να υπάρχει λόγος σοβαρής σημασίας η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να εξετάσει άλλα μέτρα και τα εξετάζει».

Και πρόσθεσε «Είναι σημαντικό ότι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσουμε τον ιό, είναι να ακολουθήσουμε τις οδηγίες. Δεν είναι άσκηση ετοιμότητας, είναι πραγματική μάχη».

https://www.youtube.com/watch?v=sl0EL_MnIRM