Κορωνοϊός: 16 νέα κρούσματα – 2.506 συνολικά – Κανένας νέος θάνατος

10 mins read

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε τις εξελίξεις αναφορικά με τον κορωνοϊό στη χώρα μας.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε 16 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στους 2.506.

Παράλληλα, ανέφερε ότι δεν καταγράφηκε κανένας νέος θάνατος, συνεπώς ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 130, εκ των οποίων οι 34 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Στην εντατική διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 47  ασθενείς, 13 γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι  63 ασθενείς έχουν εξέλθει των ΜΕΘ.

Σημειώνεται δε ότι ο κ. Τσιόδρας έκανε αναφορά και στην κλινική στα νότια προάστια, που έλαβε μέτρα μετά το κρούσμα κορωνοϊού, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρξει περαιτέρω εξάπλωση.

«Βραδύς ο ρυθμός δημιουργίας μεταλλάξεων του ιού, σε σχέση με την γρίπη» τόνισε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, αναφέροντας ότι ένα αποτελεσματικό εμβόλιο θα συνοδεύεται από αποτελεσματική προστασία.

Ακόμη, ο Σωτήρης Τσιόδρας σημείωσε  ότι δεν μπορούμε να μείνουμε για πάντα εγκλωβισμένοι, υπογραμμίζοντας ότι η αρμόδια Επιτροπή θα συνεδριάσει ξανά απόψε, για να αποφασίσει τα μέτρα άρσης των περιορισμών που θα προτείνει.

Χαρδαλιάς: Τα μέτρα ισχύουν στο ακέραιο μέχρι τις 4 Μαΐου

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, έστειλε αυστηρό μήνυμα ότι η προσπάθεια αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κοροναϊού, δεν έχει λήξει και ότι τα μέτρα και τα πρόστιμα ισχύουν στο ακέραιο, τονίζοντας ότι «δεν πρέπει να υπάρξει καμία σκέψη για εκδρομή την Πρωτομαγιά».

Facebook Comments

Τελευταία Νέα