ΑρχικήΕπικαιρότηταΚορωνοϊός: Τα λάθη με το ένατο κρούσμα - Σε καραντίνα το ιατρικό...

Κορωνοϊός: Τα λάθη με το ένατο κρούσμα – Σε καραντίνα το ιατρικό προσωπικό!

Το ένατο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού, που ανιχνεύθηκε στην Πάτρα, παρακολουθείται με έντονη ανησυχία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 66χρονος είναι ο πρώτος που πάσχει από τον συγκεκριμένο ιό στην χώρα μας και η κατάστασή του κρίνεται σοβαρή.

Υπενθυμίζεται ότι ο ασθενής σήμερα το πρωί μεταφέρθηκε διασωληνωμένος σε ειδικό θάλαμο και γίνεται λόγος για προσπάθεια να μπει στην εντατική κάτι που αποδεικνύει ότι τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα.

Όπως έκανε γνωστό ο καθηγητής και εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

Σημειώνεται ότι με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο 66χρονος, που είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός,  πρώτα πήγε στο νοσοκομείο Αμαλιάδας και στη συνέχεια νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο από το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας και η αρχική διάγνωση ήταν λοίμωξη του αναπνευστικού. Βάσει αυτής εισήχθη σε παθολογική κλινική, καθώς η λοίμωξη δεν είχε συσχετισθεί με το ταξιδιωτικό του ιστορικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα δύο εικοσιτετράωρα της νοσηλείας του στην Παθολογική είναι δεδομένο ότι έχει έρθει σε επαφή με μεγάλο αριθμό ατόμων (ασθενείς, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και συνοδοί).

Παράλληλα, ο ασθενής είχε ταξιδέψει με γκρουπ 50 ατόμων σε εκδρομή στο Ισραήλ και στην Αίγυπτο. Οι συνταξιδιώτες του περιλαμβάνονται στα πρόσωπα που «ιχνηλατούνται» από τον ΕΟΔΥ και κατάγονται όλοι από την Αμαλιάδα.

Ακόμη, ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου, ο οποίος μίλησε στο Mega, η διοίκηση αποφάσισε να θέσει σε κατ’ οίκον απομόνωση τους 15 εργαζόμενους.

Ωστόσο, όπως ο ίδιος διευκρίνισε, ότι ενημερώθηκε πως πρόκειται για στάδια που συμβαίνουν κάθε φορά σε κρούσμα κορωνοϊού μιας και κάτι τέτοιο το επιβάλει το πρωτόκολλο.

Είναι χαρακτηριστικό της σοβαρότητας της υπόθεσης πως εκτάκτως μεταβαίνει στην Πάτρα ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.