ΑρχικήΕπικαιρότηταΚορωνοϊός: Πώς συγκρίνεται σήμερα η Ελλάδα με άλλες χώρες (γραφήματα)

Κορωνοϊός: Πώς συγκρίνεται σήμερα η Ελλάδα με άλλες χώρες (γραφήματα)

Στη σημερινή ενημέρωση πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρουσίασε δύο γραφήματα, επεσήμανε ότι «είμαστε σε μια κρίσιμη φάση για την αντιμετώπιση της πανδημίας» και ότι «το παράδειγμα άλλων χωρών ας ληφθεί από όλους μας σοβαρά υπόψη».
Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι «η Γαλλία, για παράδειγμα, μια προηγμένη Ευρωπαϊκή χώρα, με περίπου εξαπλάσιο πληθυσμό από την Ελλάδα, καταγράφει σταθερά τις τελευταίες ημέρες πάνω από 10.000 κρούσματα κορωνοϊού ημερησίως. Αναλογικά, δηλαδή, με βάση τον πληθυσμό της, η Ελλάδα θα ξεπερνούσε ακόμη και τα 1.600 κρούσματα ημερησίως».
Ωστόσο, σημείωσε ότι «χάρη στα μέτρα που έχουν ληφθεί και χάρη στην ατομική ευθύνη και τη συλλογική ωριμότητα που επέδειξε και εξακολουθεί να επιδεικνύει η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, τα κρούσματα στη χώρα μας έχουν σταθεροποιηθεί σε πάνω από 300 ημερησίως».
«Η σύγκριση, επίσης, με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με παρόμοιο πληθυσμό, αποδεικνύει ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να τα καταφέρνει καλύτερα στην αντιμετώπιση της πανδημίας από πολλές άλλες χώρες, τόσο σε αριθμό κρουσμάτων όσο και σε αριθμό θανάτων», είπε ο κ. Πέτσας παραθέτοντας τα αντίστοιχα γραφήματα.