ΑρχικήΕπικαιρότηταΚορωνοϊός: 31 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα - Τα 21 από το γκρουπ στα...

Κορωνοϊός: 31 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα – Τα 21 από το γκρουπ στα Ιεροσόλυμα

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα ανέρχεται πλέον στα 31.

Μάλιστα, το επόμενο διάστημα αναμένεται να έχουμε ραγδαία αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του ιού στη χώρα μας.

Όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την ενημέρωση στο Υπουργείο Υγείας, τα 21 νέα κρούσματα προέρχονται από το γκρουπ ταξιδιωτών στους Αγίους Τόπους.

Μάλιστα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στην οποία συμμετείχε και ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Ακόμη ο κ. Τσιόδρας είπε ότι στις περιοχές της Αχαΐας και Ηλείας όπου επέστρεψαν οι εκδρομείς, είναι πολύ σημαντική η τήρηση των μέτρων προφύλαξης και υγειινής και η παραμονή στο σπίτι όσων έχουν συμπτώματα.

Χαρακτηριστικά είπε ότι «Σε περισσότερες από 80 χώρες του κόσμου έχουν καταγραφεί 96.000 κρούσματα. Στην πραγματικότητα είναι εκατοντάδες χιλιάδες παραπάνω. Η καταγραφή εξαρτάται από τη δυνατότητα ανίχνευσης».

Από τα 21 νέα κρούσματα, πέραν δηλαδή του συνταξιούχου και της συζύγου του (Νο9 και Νο10), οι εννέα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του Ρίο, οι τρεις σε σχετικά σοβαρή κατάσταση και οι έξι σε ήπια. Οι υπόλοιποι 12 τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Το επίκεντρο της εξάπλωσης του ιού εντοπίζεται στην Αμαλιάδα, τόπο κατοικίας του 66χρονου. Ο κ. Τσιόδρας είπε ότι η Αμαλιάδα βρίσκεται σε «φάση 2», δηλαδή σε κατάσταση «διασποράς στην κοινότητα».

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη στην Αχαΐα αναγνωρίστηκε περίπτωση της νόσου, χάρη στην επαγρύπνηση του προσωπικού του πανεπιστημιακού νοσοκομείου, μεταξύ ομάδας εκδρομέων.

Η ομάδα επέστρεψε από το Ισραήλ στις 27 Φεβρουαρίου όταν το Ισραήλ δεν ήταν στον ορισμό κρούσματος της Ευρώπης. Αυτό δείχνει τη δυναμική του ιού να ξεπερνά τα σύνορα. Ο ιός μεταδίδεται και από άτομα που έχουν ελαφριά συμπτωματολογία.