ΑρχικήΕπικαιρότηταΚλείνουν γυμναστήρια, κινηματογράφοι, θέατρα, παιδότοποι - 117 κρούσματα, 3 στη ΜΕΘ

Κλείνουν γυμναστήρια, κινηματογράφοι, θέατρα, παιδότοποι – 117 κρούσματα, 3 στη ΜΕΘ

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι έχουμε 117 κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, τα 18 από αυτά επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο ενώ 15 ακόμα βρίσκονται υπό διερεύνηση και δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Τα 10 χαρακτηρίζονται ως «ορφανά», καθώς δεν είναι γνωστό πώς μολύνθηκαν. Παράλληλα, ανακοινώθηκαν νέα έκτακτα μέτρα.

Κλείνουν για 15 ημέρες, θέατρα, κινηματογράφοι, κέντρα διασκέδασης, παιδότοποι, γυμναστήρια, χώροι καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και δικαστήρια. Τα μουσεία θα λειτουργούν με τις συστάσεις του υπουργείου Πολιτισμού.

Τα 82 κρούσματα είναι «εισαγόμενα», τα 25 αποτελούν των πρώτων από τους Αγίους Τόπους και τα είναι υπόλοιπα άγνωστης προέλευσης. Από τους 117 που μολύνθηκαν, οι 34 νοσηλεύονται, οι 3 βρίσκονται σε ΜΕΘ ενώ το πρώτο κρούσμα, η 38χρονη και το παιδί της πήραν εξιτήριο.

Για 15 κρούσματα η διερεύνηση συνεχίζεται.

Έχουν γίνει περισσότεροι από 2.180 έλεγχοι. Σημειωτέον ότι οι πολίτες με ήπια συμπτώματα δεν πρέπει να πηγαίνουν στα νοσοκομεία για έλεγχο.

Νωρίτερα, η λοιμωξιολόγος κ. Γιαμαρέλλου στο MEGA, η οποία είναι μέλος της Επιτροπής που συνεδριάζει καθημερινά και παίρνει τις σχετικές αποφάσεις για την κρίση του κορωνοϊού στη χώρα μας, δήλωσε ότι η χώρα μας μετρά σήμερα 133 κρούσματα. Μεταξύ αυτών, 10 είναι άγνωστο πώς κόλλησαν, δηλαδή δεν ανήκουν στο οικογενειακό ή φιλικό περιβάλλον των κρουσμάτων που γνωρίζαμε εξαρχής.