Κίνδυνος από την ανευθυνότητα – Όλοι μαζί στις παραλίες λόγω καιρού

13 mins read

Λιακάδα, παραλία, καφεδάκι… Σαν να μην τρέχει τίποτα. Σαν να μην ελλοχεύει ο μεγάλος κίνδυνος του κορωνοϊού.

Σαν να μας έχουν γανώσει τα αυτιά με το «Μένουμε σπίτι» όλη μέρα. Του Έλληνα ο -αλέγκρος- τράχηλος, περιορισμό δεν υπομένει. Οι εικόνες από το πάρκινγκ της πλαζ της Βουλιαγμένης είναι ντροπιαστικές. Εκατοντάδες αυτοκίνητα παρκαρισμένα απέξω, πολλές εκατοντάδες -άλλοι κάνουν λόγο ακόμα και για χιλιάδες- άνθρωποι συνωστισμένοι στην παραλία.

Η ίδια εικόνα, δυστυχώς, δυστυχέστατα, επαναλαμβάνεται και στις υπόλοιπες παραλίες της Αττικής. Δεν ‘πα να λέει το κράτος, δεν ‘πα να γίνονται καμπάνιες που να περνάνε το μήνυμα της ατομικής ευθύνης και του αυτοπεριορισμού…

Κάποιοι δεν χαμπαριάζουν και προτιμούν την βόλτα δίπλα σε πολύ κόσμο, στη σκιά μιας πανδημίας θανατηφόρας, που μας χτύπησε την πόρτα.

paralies_alimos_koronoios

Δεν καταλαβαίνουν άραγε ούτε τα απλά μαθηματικά που εξηγεί ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, ο οποίος λέει:

«Στην Ελλάδα τα κρούσματα είναι τώρα περίπου 200. Αν καθόμαστε όλοι κλεισμένοι σπίτια μας, τότε σε ένα καλό σενάριο μετά από πέντε-έξι-εφτά μέρες τα κρούσματα θα έφταναν περίπου τα 1000 μεγαλώνοντας εκθετικά μέχρι τότε, ΑΛΛΑ μετά θα βλέπαμε τον αριθμό νέων κρουσμάτων να πέφτει, αν ΣΥΝΕΧΙΖΑΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ στα σπίτια μας. Μετά από ακόμα δύο-τρεις βδομάδες, δηλαδή σε ένα μήνα από τώρα ίσως και να είχαμε 0 καινούρια κρούσματα».

Το χειρότερο είναι ότι όλοι αυτοί άνθρωποι αν τύχει να αρρωστήσουν ή αν αρρωστήσει ένας δικός τους άνθρωπος και δεν υπάρχει κρεβάτι στις ΜΕΘ, θα τα βάλουν με το κακό το κράτος. «Τον κακό τους τον καιρό» που έλεγαν και οι γιαγιάδες μας. Γιατί η δική τους ανευθυνότητα και το στρίμωγμα με άλλους ανεύθυνους μπορεί μαθηματικά να οδηγήσει σε έναν τέτοιο, βίαιο ρυθμό εξάπλωσης, που οι διαθέσιμες ΜΕΘ δεν θα αρκούν για να περιθάλψουν τα σοβαρά περιστατικά των δικών τους, των δικών μας ανθρώπων. Και όλα αυτά για… τον καλό μας τον καιρό, τον οποίο έσπευσαν να εκμεταλλευτούν χιλιάδες άνθρωποι μαζί.

Κλείστε τις παραλίες τώρα!

Facebook Comments

Τελευταία Νέα