ΑρχικήΕπικαιρότηταΚικίλιας: «Γιατροί μεταβαίνουν εθελοντικά σε νοσοκομεία που δοκιμάζονται»

Κικίλιας: «Γιατροί μεταβαίνουν εθελοντικά σε νοσοκομεία που δοκιμάζονται»

Ολοκληρώθηκε η τακτική ενημέρωση των πολιτών για την εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας, η οποία πραγματοποιείται σήμερα, Τετάρτη από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

To παρών έδωσε και ο Χανς Κλούγκε, περιφερειακός διευθυντής ΠΟΥ Ευρώπης, ο οποίος έστειλε το δικό του μήνυμα στη χώρα μας. Σημειωτέον υπήρξε αρχικά τεχνικό πρόβλημα με την προβολή του, το οποίο όμως διορθώθηκε μετά. Ο ελληνικός λαός κατανοεί απολύτως ότι ο εμβολιασμός είναι δικαίωμα και εύθυνη, τόνισε. Ο κος Kluge πρόσθεσε πως γνωρίζουμε ότι από τους εμβολιασμούς σώζονται ζωές και το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει όταν επικρατεί ο φόβος. Παραδέχτηκε σε κάθε περίπτωση πως όσον αφορά την πανδημία κορωνοιού είναι κατανοητό λόγω των πολλών άγνωστων ακόμα μεταβλητών να υπάρχει επιφυλακτικότητα όσον αφορά τους εμβολιασμούς. Το να πάρει κανείς το εμβόλιο θα είναι κάτι που θα αλλάξει το παιχνίδι και σταδιακά θα μας βοηθήσει να γυρίσουμε σε μια κανονική κοινωνική κι οικονομική ζωή, ανέφερε. Ο συνδυασμός των εμβολιασμών και του να ακολουθούμε δημόσιες συστάσεις θα επιφέρει βέλτιστη προστασία για εσάς και τους οικείους σας, τόνισε.

«Με την έγκριση των εμβολίων θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός στην Ελλάδα», διεμήνυσε ο υπουργός Υγείας, διαβεβαιώνοντας ότι «θα έχουμε εμβόλια που θα επαρκούν για όλους». Όπως τόνισε τη μία μέρα θα τα παραλάβουμε και την επόμενη θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός. Πρώτοι θα εμβολιαστούν οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό και θα ακολουθήσουν οι ευπαθείς ομάδες και οι άνθρωποι στα γηροκομεία.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιούνται δύο εκατομμύρια εμβολιασμοί κάθε μήνα σε πάνω από 1.100 εμβολιαστικά κέντρα

Ο κ. Κικίλιας κάλεσε τους πολίτες να μην πιστεύουν στα fake news, γνωστοποιώντας ότι «όλοι οι φορείς θα ενημερώσουν επιστημονικά για την ασφάλεια του εμβολίου, ώστε να επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα και να πάρουμε τις ζωές μας πίσω».

Ο κ. Κικίλιας έκανε ονομαστική αναφορά στους γιατρούς που στελεχώνουν την πολυμερή ομάδα γιατρών από τα νοσοκομεία ΥΓΕΙΑ, Μητέρα, Metropolitan, Ιασώ μεταβαίνουν στη Βόρεια Ελλάδα για τη στήριξη των τοπικών νοσοκομείων, τα οποία δέχονται τεράστια πίεση τους τελευταίους μήνες.

Με διάταξη που κατατίθεται αύριο στη Βουλή, όλοι θα δουν διπλασιασμό των μισθών τους κατά τις ημέρες συνδρομής τους στα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας, προανήγγειλε ο υπουργός.

Επιπλέον, όπως τόνισε, γιατροί από νοσοκομεία του ΕΣΥ σε Αθήνα και Αργολίδα θα μεταβούν επίσης στη βόρεια Ελλάδα.