ΑρχικήΕπικαιρότηταΚικίλιας: «4.200.000 αντιγριπικά εμβόλια για το 2020»- Ποιοι είναι σε προτεραιότητα

Κικίλιας: «4.200.000 αντιγριπικά εμβόλια για το 2020»- Ποιοι είναι σε προτεραιότητα

O υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου ολοκλήρωσαν τις ανακοινώσεις όσον αφορά στον αντιγριπικό εμβολιασμό που ξεκινά στη χώρα μας, όπως κάθε χρόνο, στα μέσα Οκτωβρίου.
Σε 4,2 εκατομμύρια (σε σχέση με 3 που είχαν εξασφαλιστεί πέρυσι) ανέρχονται τα εμβόλια κατά της γρίπης που έχει εξασφαλίσει το υπουργείο Υγείας για τη φετινή χρονιά, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Όπως ανέφερε ο κ. Κικίλιας, στόχος είναι από τα μέσα Οκτωβρίου και μετά να εμβολιάζονται κατά κύριο λόγο οι ευπαθείς ομάδες. Ταυτόχρονα, επεσήμανε ότι από σήμερα ξεκινά η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ενώ συνέστησε σε όλους τους πολίτες να ακολουθούν τους κανόνες υγιεινής και να αποφεύγουν τον συγχρωτισμό.
Με τη σειρά της, η κ. Θεοδωρίδου σημείωσε ότι η φετινή χρονιά είναι ιδιαίτερη και ότι «ο εμβολιασμός της γρίπης θα γίνεται παράλληλα με την εξέλιξη του δεύτερου κύματος της επιδημίας».
«Σε κανένα μέρος του κόσμου, η συνύπαρξη του κορωνοϊού με τη γρίπη, δεν έχει μεταβάλλει τα προγράμματα των εμβολιασμών.Υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις για τους εμβολιασμούς από χώρα σε χώρα και από ήπειρο σε ήπειρο. Στη χώρα μας η προτεραιότητα είναι οι ομάδες αυξημένου κινδύνου», συμπλήρωσε.
Παρέμβαση έκαναν μάλιστα, ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, η επικεφαλής του Γραφείου του Π.Ο.Υ. στην Αθήνα Marianna Trias, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο Πρόεδρος του ΕΟΦ Δημήτρης Φιλίππου, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Απόστολος Βαλτάς, η Καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου και η Καθηγήτρια Μαρία Τσολιά.