Κι όμως κινείται! Στις ράγες το Μετρό Θεσσαλονίκης (photos)

13 mins read

Την ευκαιρία να δει συρμούς του μετρό Θεσσαλονίκης σε κίνηση για πρώτη φορά είχε πριν από λίγο ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής που επισκέπτεται το αμαξοστάσιο στην περιοχή της Πυλαίας. Παράλληλα, ο στόλος του ΟΑΣΘ ενισχύθηκε, καθώς έλαβε τα πρώτα 18 από τα 230 νέα λεωφορεία.
Ο υπουργός συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό Νίκο Ταχιάο και εκπροσώπους της εταιρείας, τη στιγμή που ενημερώνεται για την πορεία των εργασιών και την πρόοδο του έργου, είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τις δοκιμές του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού που περιλαμβάνουν την κίνηση συρμών εντός του αμαξοστασίου.

Όπως αναφέρθηκε στον υπουργό, η πρόοδος των εργασιών παραμένει εντός χρονοδιαγραμμάτων και αν όλα εξελιχθούν με βάση το πρόγραμμα, δεν είναι καθόλου απίθανο μέχρι το τέλος του χρόνου να διεξαχθούν δοκιμές και μέσα στις σήραγγες.
Μέχρι στιγμής το χρονοδιάγραμμα για την κανονική έναρξη λειτουργίας του μετρό παραμένει ο Απρίλιος του 2023, χωρίς να είναι κάποιος σε θέση να εκτιμήσει τι θα γίνει με τον σταθμό Βενιζέλου και την προσφυγή στο συμβούλιο της επικρατείας.
Κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη σήμερα, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, μίλησε για τη νέα εποχή των συγκοινωνιών.
Από τα νέα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, τα 14 αποκτήθηκαν με leasing από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και τέσσερα παρέλαβε ο Δήμος Θεσσαλονίκης από το Δήμο Λειψίας.
Ο κ. Καραμανλής συναντήθηκε με τις διοικήσεις του ΟΣΕΘ, του ΟΑΣΘ και της Αττικό Μετρό Α.Ε., παρουσία του Γενικού Γραμματέα Μεταφορών κ. Νίκου Σταθόπουλου και του Γενικού Γραμματέα Υποδομών, κ. Γιώργου Καραγιάννη. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η υφιστάμενη κατάσταση, αλλά και ο προγραμματισμός των επόμενων μηνών.
Αμέσως μετά, μαζί με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα, είδαν από κοντά τα 18 πρώτα νέα λεωφορεία της πόλης, ενώ είχαν και την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επί τω έργω την κινητή μονάδα επισκευής λεωφορείων.
Δείτε τις φωτογραφίες:

 

Facebook Comments

Τελευταία Νέα