Κατηγορηματική διάψευση: Δεν υπάρχει θέμα αποστρατικοποίησης ελληνικών νησιών

9 mins read

Κατηγορηματική ήταν η διάψευση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα όσον αφορά το ενδεχόμενο να δεχθεί η Ελλάδα αποστρατικοποίηση νησιών.
Πιο συγκεκριμένα, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ερωτηθείς αν είναι σε θέση να διαβεβαιώσει η κυβέρνηση ότι δεν θα τεθεί στην ατζέντα του ελληνοτουρκικού διαλόγου θέμα αποστρατικοποίησης ή απόσυρσης Ενόπλων Δυνάμεων από ελληνικά νησιά, ο κ. Πέτσας με μία μονάχα λέξη απάντησε: «Φυσικά».
Μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σημείωσε: «Όπως ήδη έχουμε πει, η συμφωνία για την επανέναρξη διερευνητικών επαφών αποτελεί ένα θετικό βήμα. Χρειάζεται βέβαια, όπως τόνισε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, συνέχεια και συνέπεια από την τουρκική πλευρά».
Ο κ. Πέτσας συμπλήρωσε ακόμη ότι «η συμφωνία αποδεικνύει ότι η προσέγγιση της κυβέρνησης σε επιχειρησιακό και διπλωματικό επίπεδο, απέδωσε. Γιατί από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση κατέστησε σαφές ότι είναι έτοιμη για διάλογο όχι όμως υπό καθεστώς απειλών και εκβιασμών. Διευκρίνισε ότι αντικείμενο των διερευνητικών επαφών είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ. Η Ελλάδα προσέρχεται στις διερευνητικές επαφές ενώ έχει ήδη υπογράψει τις διεθνώς νόμιμες συμφωνίες με την Ιταλία και την Αίγυπτο όπου επιβεβαιώνεται το δικαίωμα των νησιών σε υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ».

Facebook Comments