Καταστήματα με ρούχα και παπούτσια προς click in shop από Δευτέρα

13 mins read

Όπως προανήγγειλε στην συνέντευξη του ο πρωθυπουργός προ των πυλών βρίσκεται το άνοιγμα της αγοράς με την μέθοδο του click in shop, ώστε να μην χαθεί ο τζίρος των χειμερινών εκπτώσεων.
Παρά τις πιέσεις του εμπορικού κόσμου, οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν στο τέλος της εβδομάδας ανάλογα με τα κρούσματα και αναμένεται το άνοιγμα να γίνεις στις 18 Ιανουαρίου.
Όπως φαίνεται τα καταστήματα ένδυσης, υπόδυσης και κοσμημάτων θα ανοίξουν με click in shop με όριο τέσσερα άτομα ανά 100 τετραγωνικά μέτρα. Οι καταναλωτές θα μπορούν να πηγαίνουν στα καταστήματα με προγραμματισμένο ραντεβού και να δοκιμάζουν όπως παλιά τα προϊόντα. Πριν από την προσέλευση, οι καταναλωτές θα λαμβάνουν από το κατάστημα SMS στο κινητό με την ώρα και ημερομηνία που θα πρέπει να πάνε. Χρονικό όριο παρουσίας εντός του καταστήματος δεν θα υπάρχει, ωστόσο οι καταναλωτές θα έχουν στη διάθεση τους τρεις ώρες για αγορές από τη στιγμή που θα στείλουν SMS για μετακίνηση 2 στο 13033 μέχρι να επιστρέψει στο σπίτι τους.
Ο ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης δήλωσε στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star: «Με αυτόν τον τρόπο, με το click away και με τη δυνατότητα για ραντεβού στο κατάστημα, με το click in shop θα δώσουμε τη δυνατότητα στην οικονομία να αναπνεύσει και στους καταναλωτές να αξιοποιήσουν τις προσφορές και τις εκπτώσεις».
Οι τελικές αποφάσεις για το άνοιγμα ή όχι της αγοράς θα ανακοινωθούν στο τέλος της εβδομάδας.
Η Αθηνά Λινού, καθηγήτρια Επιδημιολογίας, ζήτησε να ανοίξουν τα μικρά καταστήματα με ραντεβού και με αυστηρά μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 διευκρίνισε πως προϋπόθεση είναι να έρχεται σε επαφή μόνο ένας πελάτης με έναν εργαζόμενο, προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός. Εξήγησε πως, ούτως ή άλλως, οι μικρές επιχειρήσεις είναι αυτές που έχουν δεχθεί το ισχυρότερο πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας.
Αντίθετα εξέφρασε την άποψη ότι δεν πρέπει επί του παρόντος να ανοίξουν τα μεγάλα καταστήματα, όπου θα βρεθεί μεγαλύτερος αριθμός ατόμων στον ίδιο χώρο.

Facebook Comments