Καταγγελίες-σοκ από τον Κακλαμανάκη: «Μου είχαν πει δεν θα φτάσεις σώος μέχρι τους Ολυμπιακούς»

12 mins read

Σοκ προκαλούν οι καταγγελίες του Ολυμπιονίκη Νίκου Κακλαμανάκη, ο οποίος έκανε λόγο για «μεγάλη ομερτά» μέσα στην ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας. 
«Δυστυχώς για μένα δεν είναι κάτι που δεν θα περίμενα από αυτή την ομοσπονδία. Τα πάντα έχω δει» είπε, σημειώνοντας ότι είναι αδύνατο να μην γνώριζαν στο διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας. Δεν είναι δυνατό να μην γνωρίζουν ότι έχω καταθέσει ένα εξώδικο με 12 αιτήματα και δεν τα έχουν απαντήσει εδώ και τέσσερις μήνες, ανέφερε.
Σχετικά με τις απειλές κατά της ζωής του που κατήγγειλε πως έχει δεχθεί, τόνισε: «Το 1999 το είχα πει άμεσα τότε, είχε χρειαστεί να κυκλοφορώ με την προσωπική φρουρά του τότε δημάρχου Αθηναίων κ. Αβραμόπουλου, από τον οποίο είχα ζητήσει βοήθεια ενόψει της Ολυμπιάδας του Σίδνει. Είχα καταγγείλει διασπάθιση δημόσιου χρήματος ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, προσπάθησαν να με φιμώσουν και απειλήθηκα ασφαλώς». 
Μάλιστα, αποκάλυψε ότι το 1999 του είπε παράγοντας «έχω τρόπο να μην φτάσεις σώος μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες», ενώ το 2018 του είπαν ότι «έχουμε τους ανθρώπους να σε τακτοποιήσουμε», γιατί, όπως ανέφερε, είδε πράγματα που είναι βαριά για την ομοσπονδία.
«Μιλώ για τον στενό κύκλο της ομοσπονδίας. Μέσα στην ομοσπονδία υπάρχει μία αναξιοκρατία και οικογενειοκρατία. Κάποιοι κερδίζουν φήμη, χρήματα, ευκολίες. Για πολλούς αθλητές είναι κόκκινο πανί και δεν το αντέχουν», υπογράμμισε.
Και συμπλήρωσε: «Ο χώρος του ποδοσφαίρου μπορεί να είναι και αγγελικά πλασμένος μπροστά σε αυτά που γίνονται στην ιστιοπλοΐα μπορεί να είναι και αληθές. Δεν ξέρω τι γίνεται βέβαια στο ποδόσφαιρο. Αλλά αυτά που γίνονται στην ιστιοπλοΐα είναι ακραία διαφθορά».
Ο Νίκος Κακλαμανάκης είπε ότι ο εισαγγελέας έχει καλέσει οκτώ αθλητές και ότι σύντομα θα βγουν περισσότερα στοιχεία. Σημείωσε ότι τα πρόσωπα που καταγγέλλονται βρίσκονται ακόμα στον χώρο, κάνοντας λόγο για «αιωνόβιους παράγοντες».

Facebook Comments

Τελευταία Νέα